VERSLAG

Bekeravontuur strandt te vroeg

20/10 – Heesch - Door de nederlagen in de competitie was de hoop voor vele gevestigd op succes in de beker. De hoop was echter in de rust al vervlogen door de 1-4 achterstand. In de tweede helft werd het nog even spannend en hing de gelijkmaker in de lucht. Door de nederlaag is de kortste weg naar Europa verleden tijd.

Bluepers moest het doen zonder verschillende selectiespelers. 't Hort, Janssen, J. Geurts en v Venrooij waren niet inzetbaar wegens afwezigheid of blessures. Wegens alle afwezigen hadden vd Akker en Geurts een last-minute huurconstructie gevormd. v Buul werd voor de periode van 90 minuten overgenomen om de Bluepers selectie te versterken.

De start van de wedstrijd was veelbelovend voor Bluepers. Al snel in de wedstrijd kreeg Bluepers een penalty. S. Geurts ging, als vaste penaltynemer, achter de bal staan maar faalde jammerlijk. Broeksteeg was echter attent op de terugstuitende bal en wist alsnog binnen te werken (1-0). Daarna ging echter alles mis voor Bluepers. Binnen no-time wist FC Schadewijk de achterstand weg te werken en een voorsprong te nemen. Beide keren was het slordig verdedigen van de Bluepers defensie wat zorgde voor de tegendoelpunten. Na de 1-2 liet FC Schadewijk zich inzakken en wachtte het op de fouten in de opbouw van de thuisploeg. En hoewel Bluepers het meeste balbezit had wist het weinig te creëren. Slechts met een vrije trap van Dielissen en S. Geurts wist het gevaarlijk te worden. Beide keren stond de Osse keeper echter goed opgesteld en wist deze redding te brengen. En van de foute passes die gemaakt werden wist FC Schadewijk vervolgens optimaal te profiteren. Twee vlijmscherpe counters zorgden voor de 1-4 stand en de wedstrijd leek hierdoor gespeeld.

Er vielen harde woorden in de rust en er werden direct enkele wissels toegepast. Dielissen, v Aalst, vd Akker en Pieterse verlieten het veld. Hun vervangers waren de Groot, Kuppen, Megens en v Cruchten. Al direct na het fluitsignaal voor de tweede helft was duidelijk dat Bluepers zich niet gemakkelijk naar de slachtbank wilde laten leiden. Opnieuw liet FC Schadewijk zich inzakken en had Bluepers het balbezit. Nu wist Bluepers echter veel beter de bal in het bezit te houden en FC Schadewijk af te jagen bij balverlies. En al binnen tien minuten viel de 2-4. Maas stuurde Broeksteeg weg en deze wist, na het omspelen van enkele tegenstanders, de bal binnen te tikken. Enkele minuten later was het opnieuw Maas die een assist leverde. Een vrije trap vanaf rechts werd ingedraaid richting het doel. Het was voor de inlopende vd Goor een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te werken (3-4). Bluepers leek de overhand te krijgen en het was heel dicht bij de gelijkmaker. Maas werd diep gestuurd maar faalde oog in oog met de uitstekend spelende keeper. Vervolgens golfde het spel op en neer. vd Biezen redde uitstekend op de inzet van een doorgebroken spits van FC Schadewijk. En aan de andere kant wist Bluepers telkens net niet de beslissende pass te geven. De 3-5 die uiteindelijk viel betekende de beslissing van de wedstrijd. Een ongelukkige ingooi van Bluepers werd overgenomen door FC Schadewijk. Omdat alle spelers van de thuisploeg verkeerd stonden opgesteld kon er niet op tijd meer gecorrigeerd worden en besliste FC Schadewijk de wedstrijd. In de slotminuten viel ook de 3-6 nog. Maas leek zijn tegenstander met een sliding binnen de zestien neer te leggen en de scheidsrechter van dienst besloot een penalty te geven. Deze werd onberispelijk binnen geschoten waarna er direct afgefloten werd voor het eind van de wedstrijd.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Walter v Aalst (Bart Kuppen 45), Willy vd Akker (Sander Megens 45), Peter Dielissen (Mitchell de Groot 45), Chris Gielis;
Middenveld: Joost Pieterse (Alex v Cruchten 45), Laurenz Maas, Maikel v Buul, Sjoerd vd Goor;
Aanval: Bart Broeksteeg, Stephan Geurts.