VERSLAG

Bluepers geeft wedstrijd uit handen

18/10 – Nuland - Bluepers start voortvarend aan de wedstrijd in Nuland en na een half uur spelen staat het 0-2. Na een absurde gele kaart voor Maas stort het echter onverklaarbaar in elkaar. Nog voor rust keek men tegen een 3-2 achterstand. In de tweede helft stapelde de persoonlijke fouten zich op en was het een aflopende zaak.

Bluepers wist voorafgaand aan de wedstrijd al dat het een zware dobber zou krijgen aan de thuisploeg. Beide elftallen hadden elkaar immers enkele jaren geleden al getroffen en de laatste keren waren de Nulanders de bovenliggende partij geweest. Bluepers begon met vd Biezen, v Aalst, vd Akker, J. Geurts en Gielis in de defensie. Het middenveld bestond uit Maas, v Venrooij, de Groot en Dielissen. De voorhoede werd gevormd door Broeksteeg en Pieterse.

Bluepers schoot uit de startblokken en zette de thuisploeg snel onder druk. Hoewel het de eerste paar minuten zelf geen kansen creeerde, was het overduidelijk wat de intenties van de bezoekers was. Aanvallend spel en zo snel mogelijk een ruime marge opbouwen was het strijdplan van de technische staf. En al snel slaagde Bluepers erin om de voorsprong te nemen. Broeksteeg werd met een schitterende pass door Maas weggestuurd. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot hij simpel de bal rechts langs de keeper in het doel (0-1). En niet veel later was Broeksteeg weer verantwoordelijk voor een doelpunt. Op aangeven van v Venrooij wist hij opnieuw de Nulandse goalie te verschalken en bracht hij de 0-2 op het scorebord. Bluepers was het eerste half uur veel beter dan Nulandia en het was een wonder dat het de score niet verder wist uit te bouwen. Na een half uur spelen dacht Bluepers de wedstrijd kunnen beslissen. Een voorzet van Dielissen werd vakkundig met de hand weggewerkt door de Nulandse defensie en de gehele Bluepers aanhang schreeuwde om een penalty. De dienstdoende arbiter besloot echter anders en liet doorspelen. En waar het niet Bluepers was dat op dat moment de wedstrijd besliste, liet het zich enkele minuten later compleet van de kaart brengen door het kantelpunt in de wedstrijd. Een vrije trap vanaf 20 meter van het doel werd te snel genomen door Nulandia en moest dus overgenomen worden. De dienstdoende scheidsrechter zag daarbij dat Maas, hoewel deze niet in de baan van het schot stond, te dicht bij de bal stond en bestrafte dit met een gele kaart. Maas diende het veld te verlaten en de vrije trap vloog direct daarna buiten bereik van vd Biezen in het doel. Bluepers liet zich volledig van de wijs brengen door dit voorval en was het de laatste tien minuten voor rust volledig kwijt. De 2-2 volgde snel na de 1-2 en na een tegenaanval van Nulandia legde vd Akker zijn directe tegenstander neer in de zestien. Een strafschop volgde en binnen 7 minuten boog Nulandia een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Het enige positieve voor Bluepers in die minuten was de scheidsrechter die affloot voor de rust.

Vol ongeloof zaten de Bluepers in de kleedkamer en niemand wist ook maar één woord uit te brengen. Janssen en vd Goor werden ingebracht voor J. Geurts en Gielis om de wedstrijd opnieuw om te draaien in het voordeel van Bluepers. Alle hoop op een resultaat werd echter direct na rust de grond in geboord. Deze keer was het Nulandia wat furieus startte en binnen het uur stond er een onoverbrugbare achterstand van 5-2 op het scorebord. Nulandia geloofde het daarna wel en Bluepers was niet in staat om het de thuisploeg nog echt lastig te maken. De toeschouwers mochten nog even opveren na een fraai doelpunt van Janssen maar het had weinig effect meer op het spelbeeld. Vlak voor tijd zorgde Nulandia voor de laatste treffer van het duel waarna de scheidsrechter van dienst affloot voor het einde van de wedstrijd.

Na afloop sprak bluepers.nl met vd Goor en de Groot en beide waren nog steeds vol ongeloof. "Dat je de wedstrijd zo strak in handen hebt en dan toch nog zonder punten naar huis gaat is niet te begrijpen. En vooral het feit dat we de voorsprong binnen tien minuten weggeven is ongelooflijk" zo reageerde vd Goor. de Groot vulde hierbij aan: "We kunnen wel zeuren over de scheidsrechter die vandaag niet goed floot maar we moeten ook bij onszelf te rade gaan. Het is niet de eerste keer dat we ons door zo'n twijfelachtige beslissingen uit de wedstrijd laten halen. We moeten echt leren om ons koppie erbij te houden en ons eigen spel te blijven spelen. Dan was dit allemaal niet gebeurd en hadden we de rust met een voorsprong of een gelijke stand gehaald. En dan was de kans op een resultaat natuurlijk al veel groter geweest".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Walter v Aalst, Willy vd Akker, Jorg Geurts (Christophe Janssen 45), Chris Gielis (Sjoerd vd Goor 45);
Middenveld: Niels v Venrooij, Laurenz Maas, Mitchell de Groot, Peter Dielissen;
Aanval: Bart Broeksteeg, Joost Pieterse.