VERSLAG

Bluepers laat OSS'20 negen keer vissen

04/10 – Oss - Bluepers legt voor de rust de basis voor een solide overwinning. Met bij vlagen wervelend voetbal werd OSS'20 volledig overlopen, wat resulteerde in een 0-6 ruststand. Na rust werd de score nog enigzins uitgebreid, onder meer door een schitterende vrije trap.

Op een prachtige dierendagochtend mochten de Bluepers deze week bij Oss'20 in de wei hun kunsten gaan vertonen. Al voorafgaand aan de wedstrijd hield Sander Geurts een furieuze toespraak: "Wij moeten ervoor zorgen dat we als leeuwen strijden voor iedere bal en dat we Oss'20 opvreten. Oss'20 is vandaag de prooi die we moeten pakken dus doorjagen en agressie wil ik zien!". Gesterkt door deze woorden betrad Bluepers het veld met vd Biezen op het doel. Achterin stonden v Venrooij, J. Geurts, vd Akker en Dielissen. 't Hort, Megens, Maas en Pieterse vormden het middenveld en Janssen en Broeksteeg moesten voor de doelpunten zorgen.

Al direct na het eerste fluitsignaal bleek dat de woorden van trainer Geurts het gewenste effect hadden bereikt. Bluepers kreeg ruimte om te voetballen en deed dat naar hartelust. Al in de eerste vijf minuten wurmde Broeksteeg zich als een slangenmens door de defensie van de thuisploeg. Hij schoot echter te laat waardoor een doelpunt net op tijd voorkomen kon worden. Maar even later stond het toch 0-1 door een aanval over de linkerkant. Maas werd als een haas weggestuurd en trok de bal voor richting Janssen. Deze kon de bal met een schuiver in het doel werken. En enkele minuten later stond het al 0-2. Broeksteeg draaide zich knap vrij en knalde zuiver de bal in het doel. Het was enkel Bluepers wat de klok sloeg. Broeksteeg kreeg nog een goede kans maar faalde dankzij een mislukte boogbal. v Venrooij, die in het verleden door rivaliserende supportersgroepen nog wel eens werd uitgemaakt voor Bambi het dartelende hertje, speelde uitstekend als een moderne vleugelverdediger die naast zijn verdedigende taken ook aanvallend een grote bijdrage leverde. Het was dan ook v Venrooij die binnen het kwartier nog voor de 0-3 zorgde. Een lage voorzet van Broeksteeg werd goed geraakt en laag in het doel geschoten. Binnen het half uur volgde de 0-4. Een goal die zeker kans maakt op de 'Bluepers Broer award' voor het mooiste doelpunt van het seizoen. Opnieuw was het een aanval via links. Dielissen stoomde als een wilde neushoorn mee naar voren en gaf voor op Pieterse. Deze schoot de bal met zijn linker richting het doel. Door het effect dat Pieterse meegaf aan de bal vloog deze zo traag als een slak en zo glad als een aal op de Osse doelman af. Deze was volledig verrast en kon de bal onmogelijk uit het doel werken. Na de 0-4 begon Oss'20 ook wat kleine kansen te krijgen maar steeds waren J. Geurts en vd Akker als twee waakhonden alert. Geen muisje kon tussen de defensie door piepen en als dit wel zo was stond vd Biezen met zijn katachtige reflexen (als een heuse Pink panther) in het doel om redding te brengen. Nog voor rust werd het 0-6 en twee keer was Janssen betrokken. Bij de 0-5 werkte hij een assist van v Venrooij binnen en bij de 0-6 zorgde hij zelf voor het doelpunt na voorbereidend werk van Broeksteeg. 0-6 was ook de ruststand.

Tijdens de rust verlieten Janssen en vd Akker het veld. S. Geurts en Kuppen (die ook wel eens dolle stier en blind paard werd genoemd) betraden het veld. Het begin van de tweede helft was precies van wat je van een 0-6 stand mocht verwachten. Bluepers speelde ongeconcentreerd en OSS'20 geloofde ook niet meer dat het nog terug kon komen in de wedstrijd. Het spel ging op en neer en beide elftallen kregen goede kansen om te scoren. Maar het zat OSS'20 niet mee want vd Biezen was in topvorm en hield alles wat op doel vloog tegen. Aan de andere kant wist Bluepers wel nog een paar doelpunten erbij te prikken. Uit een hoekschop van v Venrooij wist S. Geurts binnen te koppen. Als een echte free willy dook hij naar de bal en kopte hij snoeihard binnen (0-7). Ook Broeksteeg pikte nog een goaltje mee na een goede assist van S. Geurts. Met veel gevoel wipte hij de bal over de keeper in het doel (0-8). Het slotakkoord was opnieuw voor S. Geurts. J. Geurts stormde op naar voren en werd bijna als een mol onder de zoden gewerkt. Uit de vrije trap op de rand van de zestien ging S. Geurts achter de bal staan. Met zijn haviksoog wist hij de bal zo te mikken en te raken dat de bal over de muur buiten bereik van de keeper in de kruising vloog (0-9).

Na afloop van de wedstrijd wisten vooral de spelers van OSS'20 niet wat ze overkwam. "Wat een beesten waren dat zeg, we hadden geen enkele kans op een positief resultaat vandaag. Wij speelden zelf ook een draak van een wedstrijd en mogen ons schamen voor deze 9-0. We stonden echt voor aap vandaag." zo vertelde de Osse doelman aan bluepers.nl. Ook trainer Geurts was vol ongeloof over het vertoonde spel en het resultaat. "We hebben echt beestachtig goed gespeeld vandaag. Er waren momenten dat ik kippenvel kreeg van het spel dat we speelden vandaag. We sloegen bovendien steeds op de juiste momenten toe. OSS'20 was de kat nog uit de boom aan het kijken toen we de 0-1 maakten. En niet alleen bij de 0-1 maar bij alle doelpunten waren we gehaaid genoeg om te scoren. Bovendien was onze defensie bij iedere aanval van OSS'20 er als de kippen bij om het gevaar weg te werken. Al met al moet ik mijn jongens een compliment geven en ik denk dat ik namens iedereen die Bluepers lief heeft spreek dat we vandaag apetrots mogen zijn op wat we vandaag hebben laten zien.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Niels v Venrooij, Willy vd Akker (Bart Kuppen 45), Jorg Geurts, Peter Dielissen;
Middenveld: Rick 't Hort, Laurenz Maas, Sander Megens, Joost Pieterse;
Aanval: Bart Broeksteeg, Christophe Janssen (Stephan Geurts 45).