VERSLAG

Bluepers met hakken over de sloot

27/09 – Nistelrode - Bluepers blijft ongeslagen in 2015/2016. In Nistelrode werd met 1-4 gewonnen van Prinses Irene, maar vooral het spel in de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Het was aan Jorg Geurts en Bart Kuppen te danken dat de overwinning over de streep werd getrokken.

Bluepers trad aan met van der Biezen, Kuppen, J. Geurts, vd Akker en Dielissen in de defensie. Het middenveld werd gevormd door 't Hort, Maas, v Venrooij en Pieterse terwijl de voorhoede bestond uit S. Geurts en Broeksteeg.

Al binnen enkele minuten stond Bluepers op voorsprong. Het werd daarbij enigszins geholpen door defensief geklungel van Prinses Irene. Een pass van achteruit kon opgevangen worden door de linkermiddenvelder van de thuisploeg. Deze miste de bal echter volledig waardoor Pieterse het veld kon oversteken en de bal laag kon voorgeven. v Venrooij was attent voor het doel en kon voor de verdedigers van Prinses Irene de bal in het doel schuiven (0-1). Gesterkt door het doelpunt verliep de wedstrijd voor Bluepers verder voorspoedig. Het was de bovenliggende partij en ondanks wat momenten van slordigheid en het niet afmaken van enkele goede kansen wist het prima te blijven combineren. Met name via een sterk spelende Maas en v Venrooij werd gevaar vanuit het middenveld gesticht. Het was dan ook niet verrassend dat het v Venrooij was die ervoor zorgde dat S. Geurts de score op 0-2 bracht. En even later werd het zelfs 0-3 door misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Met een schitterende dieptepass stuurde Maas vanaf eigen helft Broeksteeg weg richting het doel van Prinses Irene. Deze probeerde het deze keer niet met een boogbal en schoot onberispelijk in de rechterhoek binnen.

Prinses Irene kreeg vrijwel geen grote kansen voor het doel van vd Biezen en Bluepers zat daardoor in een zetel. Omdat er niet meer gescoord werd gingen de teams met een 0-3 stand rusten. In de rust werden 't Hort, v Venrooij, Dielissen en Broeksteeg gewisseld. Megens, v Cruchten, v Aalst en Janssen waren hun vervangers.

Prinses Irene besloot in de rust om uit een ander vaatje te gaan tappen. Het startte met furieus door veel druk te zetten op de Bluepers defensie. En waar het combineren de eerste helft moeiteloos verliep, had Bluepers het aan het begin van de tweede helft ontzettend lastig. Een eerste waarschuwing van Prinses Irene werd gegeven na balverlies op het middenveld van Bluepers. Een ogenschijnlijk niet te missen kans werd op de lat geschoten en Bluepers ontsnapte aan de aansluitingstreffer. Deze viel echter enkele minuten later toch na matig verdedigen van Bluepers (1-3). Bluepers bleef dramatisch spelen en kon de bal niet vaker dan 4 keer overspelen. Prinses Irene was veel en veel beter en het was onbegrijpelijk dat het niet tot score kwam. Coach Sander Geurts besloot in te grijpen en bracht Broeksteeg terug in het veld. Het inbrengen van Broeksteeg mocht echter niet baten en Bluepers bleef het zeer lastig hebben. Vooral de zijkanten van Prinses Irene konden niet goed opgevangen worden en de thuisploeg creëerde steeds een overtalsituatie op het veld waar Bluepers geen antwoord op had. Gelukkig voor de bezoekers wist de thuisploeg niet te scoren. vd Biezen verrichte enkele uitstekende reddingen en hield Bluepers meerdere malen op de been. En net toen het erop leek dat Bluepers onder de druk zou bezwijken maakte Janssen de bevrijdende treffer voor Bluepers. De assist kwam door de opnieuw ingebrachte v Venrooij. Hiermee werd het verzet van Prinses Irene gebroken en het laatste deel van de wedstrijd was alle spanning eruit. Het zou daarom bij een 1-4 stand blijven waardoor Bluepers tot nu toe ongeslagen blijft in het lopende seizoen.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Jorg Geurts, Willy vd Akker, Peter Dielissen (Walter v Aalst 45);
Middenveld: Joost Pieterse, Laurenz Maas, Rick 't Hort (Sander Megens 45), Niels v Venrooij (Alex v Cruchten 45);
Aanval: Stephan Geurts, Bart Broeksteeg (Christophe Janssen 45).