VERSLAG

Bluepers begint competitie met overwinning

20/09 – Heesch - Tijdens de seizoensopening voor de competitie had Bluepers te maken met vele afwezigen. Het resultaat mocht er echter niet onder lijden. Onder aanvoering van Laurenz Maas werd de eerste overwinning behaald. Na een 0-0 ruststand werd Ulysses in de tweede helft met 4-2 verslagen.

Het was even de vraag of Bluepers wel met genoeg reserves aan zou kunnen treden tegen Ulysses. Het lijstje afwezigen was groot en bovendien waren er een aantal twijfelgevallen bij de thuisploeg. Gielis, de Groot, Dielissen, vd Goor en Broeksteeg ontbraken wegens afwezigheid of blessures. Daarnaast was van Cruchten niet helemaal (lees: helemaal niet) fit om in de basisopstelling te starten en vd Biezen kon enkel de eerste helft van de wedstrijd meespelen. Zodoende begon men met vd Biezen op doel en werd de rest van de defensie gevormd door v Aalst, vd Akker, J. Geurts en v Venrooij. Het middenveld bestond uit 't Hort, Megens, Maas en Pieterse terwijl S. Geurts en Janssen voor de doelpunten moesten zorgen.

Het was in de eerste helft duidelijk te zien dat beide teams nog vooraan het seizoen stonden. Het was zoeken naar ruimte en beide elftallen hadden zichtbaar moeite met het opbouwen richting de spitsen. Er werd veel balverlies geleden op het middenveld en ook met lange ballen wisten beide teams niet voor concreet gevaar te zorgen. Bluepers probeerde vooral de combinatie met de zijkanten te zoeken waar 't Hort en Pieterse vaak in de vrije ruimte konden duiken. Het lukte echter steeds niet om ook een goede eindpass te geven waarmee Geurts of Janssen gevaar kon stichten. Enkele kansen volgden waarbij Ulysses, zonder heel goed te spelen, toch de beste kreeg. Een hard afstandsschot en een inzet van dichtbij werden knap door vd Biezen uit de rechterhoek gedoken zodat de stand tot aan de rust 0-0 bleef.

Na rust voerde de technische staf van Bluepers enkele wissels door. Kuppen verving Megens terwijl van Cruchten het veld betrad in plaats van Pieterse. v Buul verving op zijn beurt vd Biezen als doelman van Bluepers. Het spel was nauwelijks 5 minuten onderweg en Bluepers scoorde het openingsdoelpunt. v Venrooij bediende Maas die op schitterende wijze de 1-0 in het doel knalde. Echt lang kon Bluepers echter niet van de voorsprong genieten want enkele minuten later stond het alweer 1-1. Een hoge bal werd door vd Akker met de borst opgevangen met de bedoeling dat v Buul deze op zou pakken. Hij zag echter de spits van Ulysses over het hoofd en deze kon de bal eenvoudig binnentikken. Bluepers leek echter niet van slag en had ook na de gelijkmaker het betere van het spel. Het kwam tot enkele kleine kansen terwijl Ulysses nauwelijks gevaarlijk kon worden. De ban werd uiteindelijk gebroken door v Venrooij en Janssen. v Venrooij werd op links weggestuurd en kon de bal voor de goal trekken richting Janssen die ruimte kreeg om de bal in de rechterhoek te schuiven. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd beslist door v Cruchten die een goed aangesneden vrije trap van Maas kon binnenkoppen (3-1). Het werd vervolgens ook nog 4-1 door opnieuw een combinatie tussen v Venrooij en Janssen. Weer was v Venrooij de aangever en kon Janssen de bal binnenschieten. Het zou uiteindelijk niet bij 5 doelpunten blijven omdat een uitbraak van Ulysses, na een corner van Bluepers, in de laatste minuut succesvol was. De Megense spits kreeg net genoeg tijd om de bal aan te nemen, te draaien en in de linkerhoek binnen te schieten. Het zou ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn waardoor Bluepers de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afsloot.

Trainer Geurts was na afloop positief gestemd over het verloop van de wedstrijd. "We hebben ondanks het gemis van Broeksteeg toch voldoende kansen gecreëerd en goals weten te maken. Daarnaast hebben we weinig weggegeven. We maakten nog wel een aantal kleine foutjes waarvan de tegenstander vandaag wist te profiteren maar als we die foutjes er nog uit krijgen kunnen we een mooi seizoen tegemoet gaan.

verslag: Sander Megens

HVCH - Ulysses 4 - 2