VERSLAG

Bluepers nog ongeslagen in beker

30/08 – Herpen - Ook de tweede bekerwedstrijd werd door Bluepers winnend afgesloten. Ze hebben in de laatste poulewedstrijd aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken. De doelpunten voor Bluepers kwamen van Pieterse en tweede hattrick van het seizoen voor Broeksteeg.

Bluepers wist van tevoren niet wat het van Herpinia moest verwachten. De thuisploeg had immers de eerste wedstrijd met 9-1 gewonnen maar of dit nu aan de sterkte van Herpinia of aan de zwakte van de tegenstander was niet duidelijk. Bluepers opende furieus en al binnen vijf minuten stond de 1-0 op het scorebord. En wie anders dan Broeksteeg opende de score. Na een pass van Dielissen bracht hij met een prima schot in de linkerhoek van het doel Bluepers de voorsprong. Waar verwacht zou worden dat Bluepers gesterkt zou worden door dit begin leek het tegenovergestelde waar. Het was Herpinia wat domineerde en kans na kans kreeg. Het had enkele keren geluk dat de spitsen van Herpinia het vizier niet op scherp hadden staan. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Herpinia toch de stand gelijk zou trekken. Na de zoveelste aanval wist een van de middenvelder van de thuisploeg te ontsnappen aan de aandacht van de Heesche middenvelders en op een fraaie wijze krulde hij de bal buiten bereik van van der Biezen in de kruising. Herpinia bleef de betere ploeg op het veld maar wist desondanks niet meer te scoren voor de rust.

Het bood de manschappen van Geurts en vd Akker de mogelijkheid om de koppen bij elkaar te steken en een nieuw strijdplan te bedenken. Gielis, 't Hort en van Venrooy werden in het veld gebracht om de ploeg van nieuw elan te voorzien. Het goed uitgedachte strijdplan van Geurts en vd Akker kon echter al snel in de prullenbak. Een vrije trap vlak buiten de zestien werd laag meegegeven en de rechtsbuiten van Herpinia kon de bal onbedreigd laag voortrekken. Het was voor de inlopende mensen een fluitje van een cent om de 2-1 op het scorebord te zetten. Toch was het in de tweede helft niet alleen de thuisploeg die voetbalde. Bluepers kwam veel beter voor de dag dan in de eerste helft en het was op momenten beter dan de thuisploeg. Het kwam dan ook snel weer terug op gelijke hoogte al had het enige hulp van de Herpse keeper nodig. Broeksteeg schoot laag op doel en de doelman dook ongelukkig over de bal heen 2-2. Ondanks het verbeterde spel kwam Bluepers toch weer op achterstand. Een afstandsschot vanaf de zestienmeter was van der Biezen te machtig. Maar opnieuw nam Broeksteeg Bluepers bij de hand. Na een prima solo op de linkerflank was hij niet zelfzuchtig en schonk hij de goal aan Pieterse die simpel binnen kon schuiven (3-3). Naarmate de wedstrijd tegen zijn einde aan liep leken beide partijen volledig moe gestreden en hing een gelijkspel in de lucht. Toch was het Bluepers dat uiteindelijk nog de zege pakte. Een paar minuten voor tijd vuurde Broeksteeg opnieuw op het Herpse doel. Opnieuw zag de Herpse doelman er niet helemaal gelukkig uit en verdween de bal in het doel van de thuisploeg (3-4). Bluepers gaf de voorsprong deze keer niet meer weg waardoor het haar ongeslagen bekerstatus behield.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen (Chris Gielis 45), Willy vd Akker (Rick 't Hort 45), Jorg Geurts, Peter Dielissen;
Middenveld: Joost Pieterse, Sander Megens, Mitchell de Groot, Sjoerd vd Goor (Niels v Venrooij 45);
Aanval: Bart Broeksteeg, Stephan Geurts.