VERSLAG

Broeksteeg schiet Bluepers naar zege

23/08 – Heesch - Bluepers heeft de seizoensopening opgevrolijkt met een 3-2 overwinning voor de beker tegen Berghem Sport. Bluepers kwam drie keer via Bart Broeksteeg op voorsprong en gaf deze uiteindelijk niet meer weg. "We liggen nog steeds op schema om de bekerfinale in 'de Kuip' te halen", aldus Broeksteeg

Bluepers beschikte over een vrijwel complete selectie. Alleen van Cruchten en van Aalst ontbraken waardoor de nieuw gevormde technische staf flink moest puzzelen voor de juiste basiself. Zoals gewoonlijk startte van der Biezen in het doel. De defensie werd gevormd door van Venrooy, Kuppen, van den Akker en Gielis. De middenlinie bestond uit Pieterse, Maas, Janssen en Dielissen terwijl Broeksteeg en 't Hort het aanvalsduo vormden.

Beide partijen startten aftastend aan de wedstrijd. Het leek alsof Bluepers behoorlijk de zenuwen had voor de eerste bekerwedstrijd ooit. Er werd veel onnodig balverlies geleden en men was niet in staat om succesvolle aanvallen te plaatsen. En hoewel het spel van Berghem Sport ook niet om over naar huis te schrijven was, wist de uitploeg wel enkele gevaarlijke kansen te creeeren. Met name via enkele voorzetten vanaf de zijkant wist het met kopballen gevaar te stichten voor het doel van van der Biezen. Ook van enkele onoplettendheden in de defensie van Bluepers wist Berghem Sport niet te profiteren. Berghem Sport was zonder zelf goed te spelen de bovenliggende partij en maakte het meeste aanspraak op de openingstreffer. Broeksteeg bepaalde echter anders en wist na goed voorbereidend werk de 1-0 op fraaie wijze binnen te schieten. Enkele minuten later was het echter al weer 1-1. Deze keer werd een slordigheid in de Bluepers defensie wel afgestraft. Na de 1-1 waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar. Men wist aan beide kanten niet veel gevaar te stichten en Bluepers had een vrije trap nodig om opnieuw op voorsprong te komen. Broeksteeg wist vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek te draaien     en hoewel het schot houdbaar leek, was de Berghemse keeper niet in staat om het schot te keren (2-1). Vlak voor rust werd het echter opnieuw gelijk. Een dieptepass vanuit het Berghemse middenveld leek een prooi voor van der Biezen en Kuppen. Door een kleine miscommunicatie over wie de bal zou wegschieten wist de Berghemse spits tussen de twee te komen en kon hij de bal simpel langs van der Biezen schuiven (2-2).

Na rust werden alle wissels van Bluepers in een keer toegepast. Zowel S Geurts als J Geurts, Megens en van de Goor kwamen in het veld. van den Akker, Broeksteeg, Kuppen en Dielissen verlieten het veld. Gielis was vlak voor rust al vervangen door de Groot in verband met een blessure. Het kwartier rust leek Bluepers goed gedaan te hebben. Het had het betere van het spel en het wist in aanvallend opzicht beter te combineren van achteruit. De spitsen van Berghem Sport werden goed onder controle gehouden en ook op het middenveld verrichten onder andere Maas en de Groot uitstekend verdedigend werk. Berghem Sport kwam er aanvallend niet aan te pas maar ook Bluepers was niet in staat om de beslissende laatste pass te geven. Het bleef lang 2-2 maar een kwartier voor tijd verlengde S Geurts de bal op Broeksteeg die weer in het veld was gekomen voor Janssen. De bal van Geurts leek in eerste instantie te hard maar met een fraai lobje over de keeper heen wist Broeksteeg de bal opnieuw in het doel te werken (3-2). Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt te zijn daar beide elftallen niet meer wisten te scoren. Zodoende boekte Bluepers een mooie overwinning in haar eerste bekerwedstrijd ooit.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Niels v Venrooij, Bart Kuppen (Jorg Geurts 45), Willy vd Akker (Sander Megens 45), Chris Gielis (Mitchell de Groot 30);
Middenveld: Joost Pieterse (Sjoerd vd Goor 45), Laurenz Maas, Christophe Janssen, Peter Dielissen;
Aanval: Bart Broeksteeg (Stephan Geurts 45), Rick 't Hort.