VERSLAG

Bluepers komt goed uit winterslaap

22/02 – Heesch - Na een lange winterstop mochten de Bluepers eindelijk weer de wei in. Na een eerste helft zonder al te veel spectaculaire momenten trokken de Bluepers de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Uiteindelijk werd hekkensluiter Avanti'31 met 3-0 verslagen.

Beide ploegen wisten niet goed hoe ze er conditioneel voor stonden. Bluepers had weliswaar een kort trainingskamp belegd maar dit dateerde ook alweer van enkele weken geleden. Bovendien werden training na training en wedstrijd na wedstrijd afgelast. Dat het ritme ontbrak bij beide elftallen was duidelijk te zien in de eerste helft. Zowel Bluepers als Avanti'31 speelde slordig en wist niet lang het balbezit te houden. Grote kansen werden er in het begin van de wedstrijd niet gecreeerd en op momenten was de wedstrijd zelfs slaapverwekkend te noemen.

Tegen het eind van de eerste helft wist met name Bluepers vaker het middenveld over te steken en het doel van de tegenstander te bereiken. Een vrije trap van S. Geurts belandde op de lat en een schitterende hakbal van Janssen raakte de paal. Ook in de rebound kon niet gescoord worden. Aan de andere kant kwam Avanti'31 er af en toe gevaarlijk uit maar ook de spitsen van de bezoekers beschikten niet over voldoende nauwkeurigheid om de beslissende pass te geven of overtuigend te scoren. Er werd dan ook niet meer gescoord voor rust waardoor een 0-0 ruststand het gevolg was.

In de tweede helft voerde vd Akker maar liefst vijf wissels door om een doelpunt te forceren. Na tien minuten spelen bleken de wissels enig effect te hebben. Broeksteeg slalomde door de defensie van Avanti'31 heen en schoof de bal met een droge knal linksonder in het doel (1-0). Na het tegendoelpunt schoof Avanti'31 verder naar voren en wist het enkele keren in de buurt van Bluepers te komen. Na een uur spelen leek Avanti'31 in een zetel geholpen te worden door de dienstdoende arbiter die besloot om vd Akker een gele kaart, met bijbehorende tijdstraf, te geven na een tackle vlak buiten de zestien. Het was echter niet Avanti'31 maar Bluepers dat scoorde. Met een man minder werd Broeksteeg halverwege de helft van Avanti'31 aangespeeld waarna hij de zestien in liep. Hij schoof de bal voor en deze werd door Janssen binnen gewerkt. Avanti'31 leek het na het tweede doelpunt even kwijt te zijn. Het voetbalde slordig en kwam nauwelijks tot goede aanvallen. Toen ook de 3-0 viel leek de wedstrijd beslist. Opnieuw was het Broeksteeg die naar voren dribbelde en kreeg, door een uitstekende loopactie van Janssen, genoeg ruimte om op doel te schieten en te scoren.

Bluepers dacht daarna dat het freewheelend richting het eind van de wedstrijd kon voetballen maar niets bleek minder waar. Het mocht zelfs dankbaar zijn dat keeper vd Biezen geweldig stond te keepen. Minstens drie zeker lijkende doelpunten werden dankzij de doelman van Bluepers voorkomen. Tussendoor bracht ook Pieterse nog redding met een kopbal op de doellijn. Met kunst en vliegwerk wist Bluepers Avanti'31 van het lijf te houden en werd de eerste wedstrijd van 2015 omgezet in een 3-0 overwinning.

Na afloop sprak Bluepers.nl met de belangrijkste spelers van de wedstrijd. vd Biezen en Broeksteeg hadden niets anders dan complimenten voor elkaar maar vonden beide dat er nog wel het een en ander mis was met het vertoonde spel. vd Biezen vatte het als volgt samen: "Als je ziet dat we in de tweede helft eenvoudig op 3-0 komen dan moet je dat gewoon zakelijk uitspelen. Dan mag je van geluk spreken dat je een spits als Broeksteeg hebt die bij drie doelpunten betrokken is. Als Avanti'31 er nog 1 of 2 had gemaakt hadden we het echt nog lastig gekregen. Broeksteeg beaamde het verhaal van vd Biezen. We hadden ons ding moeten blijven doen en niets meer weg mogen geven. Gelukkig hadden we vandaag een octopus in de goal die alles pakte en aan het eind een echte redder in de nood was voor ons. Ik ben er van overtuigd dat, zo gauw we weer wat trainingen in de benen hebben en wat meer wedstrijdritme opdoen, het allemaal wel wat soepeler zal lopen in het veld.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen (Mitchell de Groot 45), Willy vd Akker, Walter v Aalst, Chris Gielis (Joost Pieterse 45);
Middenveld: Niels v Venrooij, Laurenz Maas (Sander Megens 45), Peter Dielissen (Rick 't Hort 45), Sjoerd vd Goor;
Aanval: Stephan Geurts (Bart Broeksteeg 45), Christophe Janssen.