VERSLAG

Bluepers trekt aan kortste eind in wedstrijd met twee gezichten

14/12 – Dinther - In een bizarre wedstrijd toonde Bluepers over een flinke dosis veerkracht te beschikken tegen Avesteijn. Na een uitermate zwakke eerste helft keek de Heesche ploeg in de rust tegen een 4-0 achterstand aan. In de tweede helft kwam Bluepers knap terug maar het bleek uiteindelijk niet genoeg om een punt mee terug naar Heesch te nemen.

Bluepers miste bij aanvang enkele spelers. De gebroeders Geurts waren niet inzetbaar en door ziekte van van Venrooij en de Groot reisde Bluepers met 14 man af naar Dinther. van den Akker besloot om Broeksteeg, Megens en van Cruchten op de bank te houden en te starten met van der Biezen, Kuppen, van Aalst, vd Akker en Gielis in de achterhoede. Het middenveld werd gevormd door 't Hort, Maas, Dielissen en vd Goor. Voorin was de herstelde Janssen weer present. De tweede spits was Pieterse.

Na een redelijk gelijkopgaand begin begon Avesteijn na een kwartier het initiatief in de wedstrijd in handen te nemen. De thuisploeg loste een waarschuwingsschot door de bal hard op de lat te schieten. Daarnaast was het enkele keren gevaarlijk met schoten van afstand door onoplettendheden van de Bluepers defensie.

Het doelpunt wat niet kon uitblijven viel al snel. Een goed uitgespeelde aanval kon afgerond worden door een van de mee opgekomen middenvelders van Avesteijn. van der Biezen was kansloos op het schot dat in de verre hoek van het doel verdween (1-0). Even later stond het zelfs 2-0. Na balverlies van Bluepers schakelde Avesteijn snel om en had van der Biezen een overtreding nodig om de aanval te onderbreken. De vrije trap die volgde zeilde over alles en iedereen heen en werd op schitterende wijze in de rechterbovenhoek van het doel van van der Biezen gelepeld. vd Akker moest, toen hij na een ongelukkige actie geblesseerd raakte, gewisseld worden voor Broeksteeg. Gielis nam zijn plaats centraal achterin over waardoor Dielissen de linksachter positie innam en Broeksteeg centraal op het middenveld kwam te spelen.  Bluepers leek de aansluitingstreffer nog wel te maken maar Janssen schoof de bal jammerlijk op de paal. Daarna was de uitploeg de weg volledig kwijt. Avesteijn kreeg kans na kans en de organisatie bij Bluepers was ver te zoeken. Het elftal brak in tweeen en kreeg geen vat meer op de sterk spelende thuisploeg. Twee doelpunten werden er nog verzilverd en hierdoor keek Bluepers tijdens de rust al tegen een 4-0 achterstand aan.

vd Akker besloot in de rust in te grijpen en bracht Megens die de plek van Gielis als laatste man overnam. Gielis schoof op zijn beurt door naar de linkerkant waardoor Dielissen op de bank plaats kon nemen. Ook Broeksteeg en 't Hort wisselden van plaats.

Met een nieuw georganiseerde defensie en middenveld, en twee spitsen die zeer balvast speelden was al snel duidelijk dat Bluepers meer grip kreeg op het spel van de thuisploeg. Avesteijn was niet in staat om het balbezit om te zetten in gevaarlijke aanvallen. Steeds werd de bal te snel en te hard diep gegeven waardoor vd Biezen de ballen voor het oprapen had. Er werd beter van achteruit gevoetbald door Bluepers en steeds konden Broeksteeg, Janssen, Maas en 't Hort gevonden worden. Deze brachten vervolgens de buitenspelers en spitsen goed in stelling. Bluepers maakte de 1-4 al snel in de tweede helft. Een uitstekende aanval werd afgerond door Janssen. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Deze keer was het Gielis die met een schitterend schot kon afronden na een inworp van Maas. Deze keer was het de thuisploeg dat de weg volledig kwijt leek te zijn. Toch kwam het door een onoplettendheid van de Bluepers defensie wederom tot scoren. Megens, die corrigerend werk moest leveren, was net te ver terug gelopen om een bal die werd teruggelegd vanaf de achterlijn te toucheren. De vrijstaande spits van Avesteijn stond compleet vrij voor het doel en faalde niet (5-2). Bluepers liet zich echter niet uit het veld slaan en verdedigde met durf naar voren. Broeksteeg lobte de bal na een prima actie op de binnenkant van de paal maar het leer ging niet over de doellijn heen.  Achterin werd steeds uitstekende corrigerend werk geleverd door met name Kuppen die een ijzersterke tweede helft speelde. Toen Bluepers ook de 3-5 en de 4-5 maakten begon heel de thuisploeg te zweten van spanning. Er volgden kansen over en weer maar steeds was de afronding of de beslissende pass niet voldoende om een beslissing te forceren. In een alles of niets poging gooide Bluepers alles naar voren en via twee corners werd het nog bijna 5-5. Helaas voor Bluepers viel de (op basis van de tweede helft) verdiende gelijkmaker niet meer waardoor het met lege handen terug mocht naar Heesch.

Na afloop heersten er vooral gemengde gevoelens bij de spelers van Bluepers. vd Goor sprak over een krankzinnige wedstrijd en ook van Aalst kon niet geloven aan wat voor een wedstrijd hij zojuist had meegedaan. "Als je de eerste helft ziet, wat een dramatisch niveau hadden we daarin zeg. Op sommige momenten hadden elf pionnen nog beter verdedigd dan wat wij in de eerste helft aan het doen waren. We leken kansloos in de rust maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat we zo niet verder konden". vd Goor vulde hem aan: "nou, ik zag de bui al hangen. Een 9-0 of 10-0 was op basis van de eerste helft zomaar mogelijk geweest. In de kleedkamer zijn er harde woorden gevallen en we hebben tegen elkaar gezegd dat we ons af moesten vragen of we wel graag voor Bluepers willen spelen. We hebben, zoals Walter al zei,de koppen bij elkaar gestoken en besloten om er vol voor te gaan. Met de strijd en inzet uit de tweede helft mogen we toch wel tevreden zijn. Jammer dat er dan zo'n eerste helft voor nodig is om ons wakker te schudden en dat je die schade dan niet meer kunt repareren".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Willy vd Akker (Bart Broeksteeg 30), Walter v Aalst, Chris Gielis;
Middenveld: Rick 't Hort, Peter Dielissen (Sander Megens 45), Laurenz Maas, Sjoerd vd Goor;
Aanval: Joost Pieterse (Alex v Cruchten 80), Christophe Janssen.