VERSLAG

Bluepers speelt verdienstelijk

07/12 – Heesch - Sinterklaas was de Bluepers dit jaar goed gezint, in Heesch liet hij nog 3 punten achter voordat hij naar Spanje vertrok. Na 90 minuten verdienstelijk voetbal won Bluepers met 5-2 van Loesbroek, waardoor er met een gerust hart kan worden uitgekeken naar de wild winter kermis.

Bluepers verwachtte een lastige wedstrijd tegemoet te gaan. Vooral omdat het in de heenwedstrijd kansloos verloor en destijds totaal niets in te brengen had tegen WHV. De van een vakantie teruggekeerde Maas was weer beschikbaar. Kuppen en Janssen werden gepasseerd en konden enkel een plaats op de tribune warm houden. S. Geurts moest zich afmelden vanwege griep.

Beide teams waren gelijkwaardig in het begin van de wedstrijd. Er werden geen grote kansen gecreeerd. WHV had wel het balbezit maar wist enkel tot een aantal afstandsschoten te komen die over en naast gingen. Bluepers had moeite om het middenveld over te steken en raakte de bal steeds kwijt voordat de spitsen bereikt konden worden. De enige die zich in positieve zin onderscheidde was Maas die op het middenveld met prima passes strooide. Met twee geweldige steekpasses zette hij van Venrooij en Broeksteeg bijna twee keer vrij voor de goal. Twee keer ontbrak net de scherpte om tot een doelpunt te komen. Met de derde steekbal van Maas wist een diepgaande van Venrooij wel raad en zette hij dan ook de 1-0 op het scorebord.

Al snel kwam WHV op gelijke hoogte. van der Biezen stapte na een uittrap net buiten de zestien en dit werd bestraft met een indirecte vrije trap. De vrije trap werd simpel in de verre hoek geschoten en de stand was wederom gelijk (1-1).

Vlak voor rust kwam Bluepers echter opnieuw op voorsprong. van Venrooij reageerde op een voorzet en zocht hierbij even contact met de laatste verdediger. Deze greep van Venrooij even vast en bracht hem ten val. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Broeksteeg waardoor Bluepers opnieuw op voorsprong kwam. 2-1 was ook de ruststand.

Tijdens de rust werden Dielissen (blessure), van Venrooij en Megens vervangen door de Groot, 't Hort en vd Goor. In het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel aan beide zijden. Beide partijen kwamen niet door de defensie van de tegenstander en gescoord werd er dan ook niet. Pieterse zou hier met twee prachtige assists vervolgens eigenhandig verandering in brengen. Met zijn eerste assist zorgde hij ervoor dat Broeksteeg voor de goal kwam. Deze slalomde tussen enkele verdedigers door en wist met een stiftje uiteindelijk de keeper te verschalken. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Pieterse die dit keer van de Goor bediende. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal ineens in de linkerhoek (4-1). WHV wist na dit doelpunt dat het geklopt was. Het voetbalde nog wel vooruit maar eigenlijk kreeg Bluepers de betere kansen om de volgende goal te maken. De goal die WHV nog maakte viel te laat om het Bluepers nog echt lastig te kunnen maken. In de slotfase werd het zelfs nog 5-2 door een doelpunt van 't Hort waardoor Bluepers voor de tweede week op rij de drie punten in de tas kon steken.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Peter Dielissen (Mitchell de Groot 45), Willy vd Akker, Jorg Geurts, Chris Gielis;
Middenveld: Niels v Venrooij (Rick 't Hort 45), Sander Megens (Sjoerd vd Goor 45), Laurenz Maas, Alex v Cruchten;
Aanval: Joost Pieterse, Bart Broeksteeg.