VERSLAG

Bluepers houdt voorsprong vast

09/11 – Nistelrode - Voor rust werd er bij vlagen aardig gevoetbald wat resulteerde in een 0-2 voorsprong. Na rust was het Prinses Irene wat de klok sloeg. Met wat geluk en enkele fraaie reddingen lukte het om de voorsprong vast te houden, waardoor de drie punten mee naar Heesch konden.

Na de teleurstellende uitslag tegen FC de Rakt was Bluepers erop gebrand om een goed resultaat in Nistelrode neer te zetten. van den Akker startte met van der Biezen, Kuppen, Megens en de Groot samen in de verdediging. Het middenveld werd gevormd door Dielissen, J. Geurts, Broeksteeg en vd Goor. In de aanval waren het S. Geurts en Janssen die voor de doelpunten moesten zorgen. Beide elftallen ontliepen elkaar niet veel op de ranglijst en dat was aan het spelbeeld ook te merken. Het spel was gelijkopgaand en door de vele foute passes van beide ploegen golfde het spel op en neer. Bij Prinses Irene was steeds de laatste pass niet op maat en Bluepers faalde enkele keren in de afronding bij de spaarzame kansen die het kreeg.

Toch was het halverwege de eerste helft Dielissen die Bluepers op voorsprong zette. Na goed voorbereidend werk van van de Goor die de bal vanaf links voor het doel schoof. Met een uiterste krachtsinspanning wist Dielissen zijn voet tegen de bal te zetten en de Bluepers op voorsprong te zetten. Enkele minuten later was het opnieuw Dielissen die de bal achter de Nistelrodese doelman wist te werken. Een overtreding vlak buiten de zestien werd bestraft met een vrije trap. De trap van Dielissen werd door de Nistelrodese doelman niet goed beoordeeld waardoor de bal met een flinke stuit de goal in rolde (0-2). Bluepers had het na de 0-2 kunnen beslissen maar men faalde in de afronding. Vlak voor de rust deed Prinses Irene wel wat terug. Door een onoplettendheid kon er vrij gemakkelijk een voorzet vanaf de linkerkant van de thuisploeg gegeven worden. Na een goede vooractie wist de spits van Nistelrode de bal knap binnen te koppen (1-2).

1-2 was dan ook de ruststand en in het tweede bedrijf van de wedstrijd ging Prinses Irene op zoek naar de gelijkmaker. Bluepers werd onder druk gezet en kwam niet meer aan voetballen toe. Veel te gehaast werd de diepte gezocht en steeds werden de Bluepers bij balbezit afgetroefd door het fysieke spel van de thuisploeg. Waar het in het begin slechts leidde tot enkele kleine mogelijkheden werden deze na een kwartier in de tweede helft al snel groter. Gelukkig had Bluepers van der Biezen in het doel staan die een uitstekende wedstrijd keepte. Met enkele knappe reddingen hield hij zijn ploeg op de been en verspeelde Prinses Irene steeds meer tijd. Vlak voor tijd leek Broeksteeg de wedstrijd te beslissen maar hij kwam na een goede actie ongelukkig ten val waardoor hij de bal niet meer in het lege doel wist te schuiven. Omdat ook Prinses Irene de gelijkmaker uiteindelijk niet wist te forceren kon Bluepers met drie punten, en een tevreden gevoel, de terugreis naar Heesch maken.

Na afloop waren de reacties overwegend positief. Assistent leidinggevende vd Boogaard, die vandaag een vrije dag had, was optimistisch over het resultaat maar minder over het wedstrijdbeeld. "hoewel de jongens tevreden kunnen zijn met de drie punten, was het spel niet om aan te gluren. Als je het verschil tussen de eerste helft en de tweede helft ziet dan schrik je toch wel van het verschil in spelniveau. In de eerste helft waren we gelijkwaardig of zelfs beter terwijl we in de tweede helft totaal niet aan voetballen toegekomen zijn. Dit zal beter moeten en het is aan vd Akker om iedereen bij de les te houden. Maar ja, de drie punten kunnen we gelukkig bijschrijven waardoor we toch in de veilige zone van de competitie blijven voetballen.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Willy vd Akker (Walter v Aalst 45), Sander Megens, Mitchell de Groot (Chris Gielis 45);
Middenveld: Peter Dielissen, Jorg Geurts (Alex v Cruchten 30), Bart Broeksteeg, Sjoerd vd Goor;
Aanval: Stephan Geurts, Christophe Janssen (Niels v Venrooij 45).