VERSLAG

Bluepers heeft geen schijn van kans tegen FC Uden

12/10 – Heesch - De vierde wedstrijd van het seizoen is op een teleurstelling uitgelopen voor iedereen die Bluepers een warm hart toedraagt. In een ongelijke wedstrijd tegen FC Uden zag het er geen moment naar uit dat Bluepers ook maar één punt in Heesch zou kunnen houden. De uitslag was dan ook niet mals, het werd maar liefst 1-5 voor de bezoekers.

van den Akker besloot om topscorer Broeksteeg als geheime wapen te gebruiken en hield hem daarom de eerste helft op de bank. De voorhoede werd daardoor gevormd door Stephan Geurts en Janssen. Op het middenveld speelden 't Hort, Maas, Megens en vd Goor terwijl de defensie bestond uit Kuppen, Jorg Geurts, vd Akker, Gielis en vd Biezen.

Al vanaf het eerste moment in de wedstrijd werd duidelijk welke partij de bovenliggende was. FC Uden zette vroeg druk en bood Bluepers niet de mogelijkheid om het middenveld te bereiken. Omdat de vele lange ballen ook de juiste richting en snelheid misten was het zeer moeilijk voetballen voor de Heesche ploeg. Echter, hoewel FC Uden het vaakst de bal had, had het moeite om de spitsen van bruikbare ballen te voorzien. De dieptepass was vaak net te hard of er kon op het laatste moment ingegrepen worden door de verdedigers van Bluepers. Beide partijen werden hierdoor niet gevaarlijk in de eerste twintig minuten en uiteindelijk bleken er twee dode spelsituaties voor FC Uden nodig om de doelpunten uit de eerste helft op het bord te zetten. De 0-1 viel uit een corner die over alles en iedereen heen zeilde. Bij de tweede paal werd een vrijstaande speler van de bezoekers compleet vrijgelaten en kon deze eenvoudig binnen koppen. Na 35 minuten spelen viel ook de 0-2. Een overtreding op de rand van de zestienmeter werd bestraft met een vrije trap en deze werd op schitterende wijze in de linkerbovenhoek geschoten. Zowel de mannen in de muur als keeper van der Biezen waren kansloos.

Er werd met een 0-2 achterstand gerust en Bluepers probeerde om aan het begin van de tweede helft het balbezit langer vast te houden. Dit lukte aardig totdat er, na balverlies op het middenveld, een tegenaanval volgde waarop de Bluepers defensie het antwoord schuldig moest blijven (0-3). Na de 0-3 gooide Bluepers de deuren achterin wagenwijd open en probeerde het va banque te gaan spelen om zo nog iets terug te doen. Omdat Bluepers de spaarzame kansen niet benutte, en omdat FC Uden wel effectief was in de tegenaanval stond er al gauw een kansloze 0-5 op het scorebord. Broeksteeg en vd Goor zorgden nog voor de eretreffer maar het doelpunt was er slechts één voor de statistieken. Omdat een kansrijke aanval van Maas (ogenschijnlijk onterecht) werd afgevlagd voor vermeend buitenspel was een 1-5 uitslag het resultaat van een teleurstellende voetbalochtend waarin FC Uden verdiend de punten mee naar huis nam.

Na afloop waren de Bluepers verrassend genoeg niet heel erg terneergeslagen. Uit het gesprek met Kuppen en Megens kon Bluepers.nl opmaken dat de nederlaag geen schande was. "Ach je kan niet altijd winnen en zeker niet tegen een tegenstander als deze. Zij waren gewoon beter vandaag, zo eerlijk moet je ook kunnen zijn" aldus Megens. Kuppen voegde hierop toe: "Ik denk dat FC Uden een maatje te groot was voor ons. We hadden ze het misschien wat moeilijker kunnen maken als we op het juiste moment een tegengoal gemaakt hadden maar het zat er echt niet in. We kunnen onszelf in ieder geval niets verwijten. Je kon zien dat we alles gaven wat erin zat. Iedereen was moegestreden aan het eind van de wedstrijd dus aan onze inzet heeft het in ieder geval niet gelegen".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen (Peter Dielissen 45), Jorg Geurts, Willy vd Akker, Chris Gielis;
Middenveld: Rick 't Hort (Joost Pieterse 45), Laurenz Maas (Niels v Venrooij 45), Sander Megens, Sjoerd vd Goor;
Aanval: Stephan Geurts (Bart Broeksteeg 45), Christophe Janssen.