VERSLAG

vd Biezen houdt zijn doel schoon

05/10 – Schijndel - Bluepers stond bijna 90 minuten lang met de rug tegen de muur, maar maakte Avanti'31 compleet gek met diverse uiterst effectieve uitbraken. Na de wedstrijd stonden er 7 doelpunten op het scorebord terwijl vd Biezen weer eens zijn doel schoon hield.

Al vanaf het begin van de wedstrijd probeerde Avanti'31 het spel te maken. Met veel druk naar voren en veel beweging voorin probeerde het de Bluepers-defensie open te breken. Al na 2 minuten was dit bijna gelukt. Een prima voorzet vanaf links belandde voor de voeten van de spits van Avanti'31. Deze wist de bal echter niet richting het doel te krijgen waardoor Bluepers met de schrik vrij kwam. Avanti'31 hield het tempo hoog en diverse Bluepers begonnen zich af te vragen of ze deze storm van geweld wel 90 minuten vol zouden kunnen houden. Toch kreeg het al snel in de gaten dat Avanti'31 het eigen tempo ook niet lang vol kon houden. Van achteruit kon steeds vaker de vrije man op het middenveld gevonden worden. Met name de uitblinkende van Venrooy kon steeds aan de aandacht van de verdedigers van Avanti'31 ontsnappen. Dit was mede te danken aan de uitstekende lange ballen die steeds door Dielissen gegeven werden.

Toch werd het geheel tegen de verwachting in 0-1 door een doelpunt van Broeksteeg die bediend werd door Maas. En even later was het opnieuw Maas met de assist. Met een ongeloofelijke k*tbal verraste hij vriend en vijand en zette hij van Venrooy vrij voor de keeper. van Venrooy faalde niet en schoot feilloos de 0-2 binnen. Avanti'31 stond helemaal verbijsterd toen het even later ook 0-3 werd. Een schot van Dielissen werd door de Schijndelse doelman nog wel weggetikt naar de linkerkant van het doel. Stephan Geurts was attent en kreeg de bal, via een onmogelijke hoek en een acrobatische manoeuvre, toch in het dak van het doel geschoten. Met nog 15 minuten te spelen was het opnieuw Avanti'31 dat aandrong maar niet tot uitgespeelde kansen kwam. Hierdoor behaalde Bluepers de rust met de 0-3 voorsprong.

Na de rust moest Bluepers het veld zonder verdere reserves betreden aangezien de gebroeders Geurts niet verder konden. Bluepers wist dat het met 11 tegen 11 een zware kluif zou krijgen aan het aanvallende spel van Avanti'31 en besloot de nadruk op de defensie te leggen. Toen de Groot na twee minuten spelen met een enkelblessure uitviel leek Bluepers het helemaal lastig te gaan krijgen. Het moest met 10 man verder en werd hierdoor steeds verder terug gedrongen op de eigen helft. Avanti'31 had de bal en Bluepers kon de ballen alleen nog maar naar voren schieten in de hoop dat Broeksteeg, van Cruchten en Janssen er iets mee zouden kunnen doen. Uit een dood spelmoment maakte Bluepers de 0-4. Een strakke vrije trap van Broeksteeg richting de tweede paal werd binnengekopt door van Cruchten die goed voor zijn man kwam. Avanti'31 had het niet meer en zocht steeds te gehaast naar een doelpunt die de spanning nog terug zou kunnen brengen. Verkeerde keuzes werden echter steeds gemaakt waardoor de Bluepers defensie steeds de gaten dicht kon blijven lopen en fouten op tijd kon corrigeren. En wanneer dit niet lukte stond de uitstekend keepende van der Biezen telkens op de juiste plaats om de ballen tegen te houden. Door goed samenspel tussen Broeksteeg en Janssen werden nog twee uitbraken omgetoverd tot doelpunt. Beide keren was het voorbereidende werk van Broeksteeg en kon Janssen afrondden voor het doelpunt. Na de 0-6 had Avanti'31 er geen zin meer in. Toen Broeksteeg de bal in de 90e minuut op 30 meter van het doel ontving kon hij vrij binnenschieten omdat de keeper van de thuisploeg in geen velden of wegen te bekennen was. De dienstdoende scheidsrechter maakte hierop snel een eind aan het lijden van de gastheren en floot af voor het eind van de wedstrijd.

Na afloop was de stemming in de kleedkamer van de Bluepers euforisch. van der Biezen stond met een grote glimlacht op zijn gezicht vanwege het houden van 'de 0'. In zijn analyse op de wedstrijd gaf hij aan erg tevreden te zijn met de overwinning maar ook met de mentale weerbaarheid van zijn eigen ploeg. "Ik denk dat dit een wedstrijd was die we niet vaak meer zullen zien. Sowieso ben ik erg blij dat we ons eigen doel een keer schoonhouden. We staan al een paar weken goed te spelen maar iedere wedstrijd maken we wel een foutje waardoor we één of meerdere tegendoelpunten te verwerken krijgen. Gelukkig hebben we dit vandaag kunnen voorkomen. Ik moet een compliment maken aan onze ploeg hoor. We hebben echt als een team gespeeld en we hebben veel arbeid voor elkaar geleverd. Dit was ook het grote verschil tussen ons en Avanti'31. Zij speelden met 11 eilandjes en wij als één blok beton. Dan kun je wel een man meer hebben maar zonder synergie in je elftal heb je er helemaal niets aan. Zo zie je maar dat je ook in ons voetbal terug ziet dat het geheel veel meer oplevert dan de som der delen."

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Jorg Geurts (Willy vd Akker 45), Sander Megens, Peter Dielissen;
Middenveld: Joost Pieterse, Bart Broeksteeg, Laurenz Maas, Niels v Venrooij;
Aanval: Stephan Geurts (Alex v Cruchten 45), Christophe Janssen.