VERSLAG

Bluepers geeft koploper het nakijken

28/09 – Heesch - Bluepers wist dat het aan de bak moest omdat de koploper op bezoek kwam. Na een moeizame eerste helft speelde Bluepers de wedstrijd in de tweede helft professioneel uit, ondanks dat het vergat de score hoger op te laten lopen.

Bluepers zou het vandaag moeten doen zonder Stephan Geurts en Maas die om diverse redenen niet in actie konden komen. Wissels waren er echter genoeg en niet alleen de Bluepers konden hiervan profiteren. Ook Blauw-Geel maakte hier dankbaar gebruik van aangezien zij vergeten waren een grensjager mee naar Heesch te nemen. Stephan Geurts offerde zich op om als vervangend grensrechter voor de tegenstander op te treden.

In een moeizame eerste helft had Bluepers het moeilijk met het geven van simpele passes. Verkeerde keuzes werden keer op keer gemaakt en Blauw-Geel was hierdoor de bovenliggende partij. Toch was het Bluepers dat de score opende. Broeksteeg maakte op aangeven van van Venrooij de 1-0 door een prima schot in het doel van Blauw-Geel. De Bluepers waren nog aan het najuichen van de verworven voorsprong toen Blauw-Geel de gelijkmaker maakte. Zonder dat Bluepers de bal in bezit kreeg scoorde Blauw-Geel na de eigen aftrap. Het spel werd er niet beter op en het publiek begon wat te mopperen en onrustig te worden. van Cruchten verliet na 30 minuten spelen het veld vanwege een blessure en werd gewisseld voor Jorg Geurts. Scheidsrechter van Breda vond het na 45 minuten wel best en floot direct af voor de rust.

van den Akker besloot in de rust om zijn wissels door te voeren. Megens, Dielissen en Pieterse mochten laten zien wat ze konden terwijl van Aalst, de Groot en Janssen het veld verlieten. Al snel in de tweede helft was het opnieuw Broeksteeg die Bluepers op voorsprong zette (2-1). Na 70 minuten spelen leek van Venrooij een vrije doortocht te hebben maar hij werd vakkundig op beenhoogte afgezaagd door de rechtsback van Blauw-Geel. Deze kwam goed weg met een gele kaart en een tijdstraf. van Venrooij diende na deze actie gewisseld te worden en Gielis kwam in zijn plaats het veld in. Opnieuw stond Bluepers niet op te letten en nog geen twee minuten nadat ze met elf tegen tien kwamen scoorde Blauw-Geel de gelijkmaker. Hierdoor werd de wedstrijd toch weer spannend maar Janssen en Broeksteeg besloten om direct de wedstrijd op slot te gooien. Met een goal van Broeksteeg, die werd voorbereid door Janssen, en een goal van Janssen, die werd voorbereid door Broeksteeg, liepen de Bluepers snel weer uit naar 4-2. Met nog vijf minuten te spelen wist de thuisploeg dat het de wedstrijd niet meer af zou geven. Blauw-Geel scoorde nog wel één keer tegen maar de goal kwam veel te laat voor een gelijkspel. Hierdoor konden de Bluepers hun eerste overwinning van het seizoen noteren.

Na afloop werd Broeksteeg uitgeroepen tot Man of the Match. Hij toonde zich zeer tevreden over het vertoonde spel maar plaatste ook een paar kritische opmerkingen. "Natuurlijk ben ik blij met drie goals vandaag. Ik ben blij dat ik heb laten zien wat ik kan omdat ik eigenlijk maar een halve wedstrijd zou spelen vanwege disciplinaire maatregelen. Ik denk dat ik de trainer vandaag wel heb overtuigd dat ik in deze vorm altijd moet spelen, of ik nu op tijd ben of dat ik af en toe een keer wat minuutjes te laat ben. Ik vind wel dat we nog wat scherper moeten zijn op sommige momenten. Als je ziet wanneer we de goals tegen krijgen is dat echt amateuristisch. Je komt voor en je krijgt een tegendoelpunt om de oren, je komt met een man meer en er volgt weer een tegendoelpunt. Daar sta je dan echt even van te kijken. Gelukkig hebben we hier ook genoeg tegenover kunnen stellen en pakken we toch drie punten tegen de koploper.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Willy vd Akker, Walter v Aalst (Sander Megens 45), Mitchell de Groot (Peter Dielissen 45);
Middenveld: Rick 't Hort, Niels v Venrooij (Chris Gielis 70), Alex v Cruchten (Jorg Geurts 30), Sjoerd vd Goor;
Aanval: Bart Broeksteeg, Christophe Janssen (Joost Pieterse 45).