VERSLAG

Bluepers wordt compleet overlopen

21/09 – Loosbroek - Het begin van het seizoen was hoopvol, maar al in de tweede wedstrijd laat Bluepers het compleet afweten. Ondanks een fraai doelpunt van Stephan Geurts werd het een grote oorwassing.

Hoewel enkele Bluepers er niet geheel okselfris bij liepen dacht men toch een redelijke kans te maken tegen de gastheren uit Loosbroek. Met Kuppen, die terugkeerde na een welverdiende vakantie, als rechtsback dacht van den Akker genoeg defensieve zekerheid in te bouwen om WHV het scoren te beletten. Niets bleek echter minder waar. Al vanaf de start was WHV beter, agressiever en kwam het tot de beste kansen. Bluepers was niet in staat om de bal in de ploeg te houden en liep hierdoor continu achter de feiten aan.

Na enkele waarschuwingsschoten van WHV was het plotseling Stephan Geurts die een kans op de 0-1 kreeg. Hij kon de bal echter niet achter de doelman van WHV krijgen. Wat het publiek al aan zag komen gebeurde al redelijk snel daarna. Een afstandsschot verdween buiten het bereik van van der Biezen in de verre hoek. Bluepers was het na het doelpunt compleet kwijt en zag WHV in een tijdsbestek van 20 minuten uitlopen naar 3-0. Net op het moment dat er geen eer meer te behalen leek bracht Stephan Geurts de spanning enigszins terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd wist hij de bal binnen te schieten waardoor de Bluepers toch nog mochten hopen op een resultaat.

Na enkele omzettingen in de rust besloot van den Akker om een meer offensieve tactiek toe te passen. Met een 1op1 verdediging en een versterkt middenveld probeerde Bluepers de aansluitingstreffer te maken. Bluepers hield de bal beter in het bezit en WHV was vooral gevaarlijk via counteraanvallen. Net toen Bluepers een klein veldoverwicht begonnen te krijgen tekende het noodlot zich af. Een overtreding van Dielissen op de rand van de zestienmeter werd nogal zwaar bestraft met een gele kaart en een tijdstraf van tien minuten. Hierdoor ontstond er een open huis in de defensie van de Bluepers en WHV wist hiervan optimaal te profiteren. Met 11 tegen 10 scoorde het al snel de 4-1 waardoor de wedstrijd gespeeld was. Bluepers zag in dat het deze achterstand niet meer goed kon maken en WHV kon binnen enkele minuten nog twee keer scoren. Vlak voor tijd deed Broeksteeg, na goed voorbereidend werk van Janssen, nog wat terug waardoor een 6-2 nederlaag voor Bluepers het resultaat was.

Na afloop overheerste vooral de teleurstelling. In een gesprek met Jorg Geurts werd naar zijn oordeel over de wedstrijd gevraagd. "het is jammer dat we geen goed vervolg hebben kunnen geven aan de wedstrijd van vorige week. Veel te veel spelers haalden vandaag hun gebruikelijke niveau niet en hiermee hielpen we WHV wel heel gemakkelijk in het zadel. Ik zeg niet dat WHV niet verdiend gewonnen heeft maar een beetje meer tegenstand hadden we wel mogen bieden. Maar we moeten hier gewoon van leren en hier verder niet te lang bij stilstaan. Volgende week staat er gewoon weer een nieuwe tegenstander op ons te wachten".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen (Mitchell de Groot 45), Willy vd Akker, Jorg Geurts, Chris Gielis (Peter Dielissen 45);
Middenveld: Rick 't Hort (Sander Megens 45), Laurenz Maas, Alex v Cruchten (Bart Broeksteeg 45), Joost Pieterse;
Aanval: Stephan Geurts, Christophe Janssen.