VERSLAG

Bluepers vergeet het af te maken

14/09 – Heesch - In één van de betere wedstrijden van de Bluepers van de afgelopen jaren maakt men een 1-3 rust stand goed tegen titelkandidaat Nulandia, maar vergeet men in de tweede helft de klus te klaren.

De wedstrijd begon zoals vooraf verwacht werd. Nulandia had veelvuldig de bal en Bluepers kon vooral tegenhouden. De thuisploeg had zichtbaar moeite met de vele positiewisselingen van de ploeg uit Nuland. Desondanks bleef het het eerste kwartier redelijk eenvoudig op de been en kon het zelf een aantal keer een tegenaanval inzetten via de uitstekend spelende Broeksteeg.

Het was echter de uitploeg die de score opende. Een corner werd niet goed verdedigd waardoor de luchtmacht van de Nulanders het hoofd tegen de bal kon zetten. van der Biezen kon zijn handen nog wel tegen de bal aan zetten maar het was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen (0-1). Vijf minuten later stond het echter alweer gelijk. Een prima aanval van de Bluepers eindigde bij Broeksteeg die vanaf rechts, met een droge knal in de linkerhoek, voor de 1-1 tekende. Nulandia besloot hierop een tandje bij te schakelen en een hoger tempo te gaan spelen. Bluepers wist niet hoe het moest omgaan met de inschuivende verdedigers en de ruimte achter de eigen verdediging. Nulandia werd keer op keer gevaarlijk en al snel had het opnieuw een doelpunt te pakken. Uit een afgeslagen corner van de Bluepers ontstond er een 2 tegen 2 situatie. De spitsen van Nulandia wisten J. Geurts en Megens op snelheid te kloppen en na een prima actie via de rechterkant kon de vrijstaande spits van de uitploeg tegendraads binnen schieten. Bluepers leek het volledig kwijt te zijn en de ballen werden steeds te snel verloren. J. Geurts moest eenmaal aan de noodrem trekken na een counter van Nulandia. S. Geurts en Broeksteeg konden de ballen vasthouden maar telkens werd er ergens op het veld een zwakke pass gegeven waardoor gevaar via de counter ontstond. Zwak uitverdedigen van de Bluepers defensie leidde dan ook de 1-3 in. Een bal viel tussen drie verdedigers die allemaal halfslachtig ingrepen. Met een beetje geluk frommelde de Nulandse spits de bal langs de verdediging en kon hij oog in oog met van der Biezen eenvoudig scoren. Pas na de 1-3 kreeg Bluepers weer vat op het spel van Nulandia waardoor men zonder verdere schade het nieuwe wedstrijdplan kon gaan bespreken.

van den Akker greep tijdens de rust direct in en speelde al zijn troefkaarten uit. Janssen mocht zijn officiele debuut maken en ook Pieterse en van de Goor betraden het veld. Maas, die niet helemaal fit oogde, verliet het veld samen met de gebroeders Geurts. van den Akker hield zichzelf ook op de bank voor het geval dat er aan het eind van de wedstrijd een breekijzer nodig zou moeten zijn.

Waar de meeste Bluepers een zware tweede helft verwacht hadden was het tegendeel echter waar. Nulandia leek het wel te geloven en liet de Bluepers aan de bal. Hierdoor kon Bluepers rustig opbouwen en het wist ook steeds de vrije man te vinden. Dielissen en Megens wisten het spel steeds te verleggen naar Gielis en de Groot die vaak mee op konden komen. Daarnaast leidden van Venrooy en van Cruchten nauwelijks balverlies op het middenveld waardoor het een genot was om de thuisploeg te zien voetballen. Nu was het de beurt aan Nulandia om steeds achter de bal aan te moeten en al na een kwartier leken de krachten bij de uitploeg voor een groot gedeelte verbruikt. Bluepers kreeg enkele kansen en Broeksteeg tekende na een uur voetballen voor de 2-3. Een afvallende bal belandde voor zijn voeten en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij verwoestend uit. De Nulandse keeper had geen schijn van kans op het schot in de rechterbovenhoek.

Na de aansluitingstreffer drong Bluepers verder aan om minimaal een punt in eigen huis te houden.  Diverse kansen werden gemist maar toch werd het 3-3 door het eerste competitiedoelpunt van Janssen. Hij gleed, na voorbereidend werk van Broeksteeg, de bal voor een open doel binnen. Nulandia was niet meer in staat om uitgespeelde kansen te creeeren terwijl Bluepers wel aandrong maar de echte scherpte voor het doel miste. De wedstrijd eindigde hierdoor in een zeer terechte 3-3.

Na afloop sprak bluepers.nl met Janssen die zijn officiële debuut maakte. Op de vraag hoe hij zijn debuut beleefd had, en hoe hij het verschil tussen de eerste en de tweede helft verklaarde, kon hij simpel antwoorden. "Ik ben echt blij dat ik in mijn eerste wedstrijd voor Bluepers meteen heb kunnen scoren. Het is niet veel spelers gegeven om bij hun debuut meteen op het scorebord te verschijnen. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en ik denk dat onze fitheid de doorslag gaf in de tweede helft. Het was jammer dat de wedstrijd niet tien minuten langer had geduurd want ik denk dat we anders de winnende ook nog hadden gemaakt. We hebben onszelf op basis van de tweede helft tekortgedaan met een gelijkspel maar over de hele wedstrijd genomen mogen we blij zijn met het vertoonde spel en de puntendeling tegen de nummer 2 van het vorige seizoen".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Sander Megens, Jorg Geurts (Sjoerd vd Goor 45), Chris Gielis;
Middenveld: Peter Dielissen, Alex v Cruchten, Laurenz Maas (Joost Pieterse 45), Niels v Venrooij;
Aanval: Stephan Geurts (Christophe Janssen 45), Bart Broeksteeg.