VERSLAG

Bluepers klaar voor de competitie

07/09 – Oss - Bluepers heeft de voorbereiding afgesloten met een overwinning op Margriet en lijkt klaar voor het begin van de competitie. Ondanks dat een aantal spelers niet hun ware gezicht lieten zien won Bluepers de wedstrijd met 1-3, mede door het 1e doelpunt van Rick 't Hort.

Na een zeer uitgebreide warming up betraden de Bluepers het nieuw aangelegde kunstgrasveld van Margriet. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nieuwe elftalfoto voor het komende seizoen gemaakt. Bluepers begon daarna met Kuppen, van Aalst, van den Akker, de Groot, van Venrooy, van Cruchten, 't Hort, van de Goor, Pieterse en Broeksteeg aan de eerste helft. De bank was druk bezet met maar liefst 6 wisselspelers. De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Zowel Bluepers als Margriet kreeg enkele kansen maar steeds hadden de spitsen aan beide zijdes het vizier niet scherp of verrichtten de beide defensies uitstekend werk. Langzamerhand kreeg Bluepers het heft in handen onder aanvoering van Kuppen die er enkele keren kort opzat bij zijn directe tegenstander. Met enkele aanmoedigende kreten spoorde hij zijn ploeg aan om de duels niet uit de weg te gaan.

De linksachter van Margriet zou een zware eerste helft tegemoet gaan aangezien uitblinker Rick 't Hort vergeten was om zijn turbomodus uit te zetten. Diverse keren liep hij kinderlijk eenvoudig zijn tegenstanders voorbij om gevaar te stichten voor het doel. Omdat zijn voorzetten echter niet tot doelpunt omgezet konden worden, besloot hij halverwege de eerste helft om dan maar zelf door te lopen en de bal langs de keeper te schuiven (0-1). Bluepers was op dat moment in de wedstrijd veel sterker maar een klein moment van verslapping zorgde ervoor dat een weggewerkte bal van van Aalst opgepikt kon worden door een middenvelder van Margriet die verwoestend uithaalde en keeper van der Biezen enigszins verraste (1-1). Margriet werd vaker gevaarlijk dan de Bluepers en de Heesche ploeg had moeite om de rust in het spel te bewaren. Toch werd er met een 1-1 stand op het scorebord gerust.

In de tweede helft betraden Dielissen, de gebroeders Geurts, Gielis, Janssen en Megens het veld in de plaats van van Aalst, van den Akker, van Venrooy, van Cruchten, 't Hort en Broeksteeg. De tweede helft was zeer onrustig van beide kanten. Margriet kon de beslissende pass naar de spitsen niet geven en Bluepers was de bal iedere keer snel kwijt door een onzorgvuldige passing. Het meeste gevaar werd gesticht door uitstekende uittrappen van van der Biezen die negen van de tien keer op maat aankwamen bij een medespeler. De onverzettelijkheid van Janssen in de spits zette zich al snel in de tweede helft om in twee identieke doelpunten. Naar goed doorgaan kwam hij beide keren voor het doel om vervolgens een prima voorzet te geven. Bij het eerste doelpunt was het Dielissen die binnen kon tikken en bij de 1-3 schonk Janssen de bal aan de mee opgekomen van de Goor die de bal simpel door de benen van de keeper in het doel schoof.

Bluepers leek het na de 1-3 wel best te vinden en schakelde een tempo terug. Margriet was niet bij machte om de juiste opening te vinden en dit kwam het voetbal niet ten goede. De vele wissels van beide ploegen deden het spel al helemaal geen goed en na een half uur flipperkastvoetbal vond de dienstdoende scheidsrechter het allemaal wel best. Bluepers sloot hierdoor met één verliespartij en twee overwinningen een prima voorbereiding af. Volgende week start de competitie voor de Bluepers met een thuiswedstrijd tegen Nulandia 7.

verslag: Sander Megens

Margriet - HVCH 1 - 3