VERSLAG

Het begin is gemaakt

24/08 – Vinkel - Het begin van het seizoen 2014-2015 is gemaakt. In de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen werd de schade beperkt gehouden tegen een superieur EVVC uit Vinkel. Ondanks de 3-0 nederlaag hebben nagenoeg alle Bluepers toch hun eerste minuten van het seizoen kunnen maken.

Met een nagenoeg complete selectie startte de officiele voorbereiding op het nieuwe seizoen in Vinkel. Alleen Dielissen was niet aanwezig aangezien hij nog van een welverdiende vakantie genoot.

Dat de Bluepers allemaal van een lange vakantie hadden genoten was duidelijk te merken aan het spel in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg had verreweg het betere van het spel en het leek alsof EVVC al midden in het seizoen zat. Fitheid en scherpte ontbraken nog bij de Bluepers en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste ballen bij keeper van der Biezen om de oren vlogen. Hoewel deze zijn doel enkele keren knap schoon wist te houden was het toch vrij snel raak voor de gastheren. Na twintig minuten stond er een 2-0 score op het scorebord en deze stand was ook volledig terecht. Na de 2-0 raakte de wedstrijd wat meer in balans. Grote kansen ontstonden er echter alleen voor EVVC en Bluepers kon niet veel meer dan tegenhouden en af en toe een counter plaatsen. Een grote kans voor Stephan Geurts (na knap voorbereidend werk van Janssen) werd gemist maar ook de spitsen van EVVC hadden het vizier niet altijd even scherp.

Het spelbeeld na rust was vergelijkbaar met dat uit het laatste deel van de eerste helft. Er heerste ogenschijnlijk balans tussen de twee ploegen maar toch werd EVVC steeds het gevaarlijkst. Na 50 minuten had Broeksteeg een levensgrote kans op de aansluitingstreffer maar zijn stiftje belandde kinderlijk eenvoudig in de handen van de keeper. EVVC leek de wedstrijd definitief te kunnen beslissen door een toegekende penalty. van der Biezen, die overigens een prima wedstrijd keepte, keek de bal vakkundig naast waardoor de stand niet veranderde. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor EVVC. Net toen de organisatie bij de Bluepers niet op orde was sloeg EVVC voor de laatste keer toe en zette het de eindstand op het bord.

van den Akker was na afloop van de wedstrijd toch gematigd positief. "Voor een eerste wedstrijd was het zeker niet slecht. Het resultaat deed er vandaag toch niet echt toe. Fitheid en balgevoel ontwikkelen was het voornaamste doel van vandaag. We speelden tegen een sterke tegenstander en hoewel de uitslag anders doet vermoeden, hebben we toch een redelijke pot gespeeld. Een kleine domper op de wedstrijd was echter wel het vroegtijdig uitvallen van Maas met een enkelblessure. Verder onderzoek door de medisch specialisten zal uit moeten wijzen wat de ernst van de kwetsuur is."

verslag: Sander Megens

EVVC - HVCH 3 - 0