VERSLAG

'Hard werkend' Bluepers verliest 2 punten in extremis

03/11 – Heesch - Na een week waarin niet gevoetbald werd stond de thuiswedstrijd tegen SBV uit Haren op het programma. In een wedstrijd waarin SBV het balbezit had en het spel probeerde te maken leken de Bluepers met de winst aan de haal te gaan. In de laatste minuut van de wedstrijd viel echter de gelijkmaker waardoor SBV kreeg wat het verdiende en Bluepers met een zuur gevoel richting kleedkamer gingen.

Bluepers was nagenoeg compleet en miste enkel van Cruchten en Kuppen. Coach van den Akker koos voor de vaste waarden achterin waarbij de Groot de plaats van Kuppen als rechtsback innam. Voor de bezetting van de middenlinie werd gekozen voor louter lopende krachten. 't Hort, Maas, J. Geurts en Megens mochten de meters maken en zorgen voor de aansluiting richting van Venrooy en S. Geurts die de voorste linie vormden.

Het weer was prima voor een goede pot voetbal (er waren zelfs enkele supporters te zien) en de grasmat lag er, op enkele stukken na, prima bij. De eerste minuten van de wedstrijd was niet bijster goed van beide kanten. Veel balverlies en onzuivere passing zorgde er met name bij de thuisploeg voor dat het niet in het spel kon komen. SBV had licht de overhand maar kon ook geen grote kansen creëren. Tot aan de zestienmeter van de Bluepers kon het vrij gemakkelijk voetballen maar openingen werden er, behoudens enkele schoten van afstand, niet gevonden.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Bluepers de wedstrijd beter onder controle en konden combinaties gevonden worden. Met name een hard werkende J. Geurts en de constante diepgang van van Venrooy en 't Hort zorgde voor enige dreiging richting het doel van SBV. De wedstrijd leek wat voort te sukkelen maar halverwege de eerste helft opende Maas de score namens de Bluepers. Deze werd met een steekbal precies op maat bediend en kon vrij doorlopen richting het vijandelijke doel. Koel en beheerst schoof hij de bal in de korte hoek en passeerde de doelman van SBV.

Na het doelpunt zette SBV meer druk richting het doel van de Bluepers. Het leidde echter niet tot grote kansen. De grootste kans was zelfs voor S. Geurts die volledig vrijstaand een bal vanaf zestien meter op de lat knalde. Hierdoor werd er met een 1-0 stand gerust.

Tijdens de rust werden er wat omzettingen gedaan en in de tweede helft betraden Broeksteeg, Dielissen, van de Goor en Pieterse het veld ten faveure van J. Geurts, Maas, van de Akker en van Venrooy. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde niet en SBV drong aan om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Waar Bluepers er in de eerste helft enkele keren gevaarlijk uit kon komen in de tegenaanval, ging dit in het tweede bedrijf een stuk moeizamer. Ballen werden voorin niet vast gehouden en de moeilijkste oplossingen werden gezocht. Toen de thuisploeg de wedstrijd wat meer onder controle leek te krijgen na een wissel van S. Geurts viel dan toch de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts (die over de achterlijn leek te gaan) werd door een prima keepende van der Biezen ongelukkig voor de voeten van een speler van SBV getikt die eenvoudig kon binnenschieten.

Al snel keek SBV echter weer tegen een achterstand aan. Na een afgeslagen aanval bracht Gielis de bal bij Broeksteeg die nog één verdediger voor zich had. Na een actie naar binnen schoof hij de bal keurig in de verre hoek buiten het bereik van de Harense keeper waardoor SBV opnieuw naar de gelijkmaker op zoek moest.

Deze viel bijna doordat een schot op doel van richting veranderd werd door Maas. Iedereen zag de bal al in het doel verdwijnen (dhr van Breda had al bijna op zijn fluitje geblazen) maar van der Biezen kon met een uiterste krachtsinspanning redding brengen. Met een katachtige reflex tikte hij de bal net naast het doel (en bezorgde hij mevr Geurts een uitdaging bij het wassen van de shirtjes). Hoewel de druk op het Heesche doel aanzienlijk bleef kon de Heesche ploeg toch enkele keren gevaarlijk uitbreken. Broeksteeg en Pieterse waren echter ongelukkig in hun acties en konden de wedstrijd niet in het slot gooien.

Toen uiteindelijk de gelijkmaker niet leek te vallen zorgde een miscommunicatie er toch voor dat de Bluepers slechts 1 punt mochten bijschrijven bij hun totaalscore. Een bal werd via de rechterflank van SBV diep gegeven richting de Harense spits. Omdat alle verdedigers moesten doordekken kwam de back aan de linkerzijde echter vrij. Deze werd gevonden met een bal die precies tussen Megens en van der Biezen inviel. Deze faalde niet en schoot onberispelijk de bal in de korte hoek. De Bluepers konden hierdoor wel door de grond zakken (de hond op de achterlijn bleek al een gat gegraven te hebben). De aftrap bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor SBV met een verdiend punt naar huis ging en de Bluepers hun wedstrijd wederom niet in winst om wisten te zetten.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Walter v Aalst, Willy vd Akker (Sjoerd vd Goor 46), Chris Gielis;
Middenveld: Rick 't Hort, Laurenz Maas (Peter Dielissen 46), Jorg Geurts (Bart Broeksteeg 46), Sander Megens;
Aanval: Stephan Geurts, Niels v Venrooij (Joost Pieterse 46).