VERSLAG

Bluepers begint met een overwinning op Margriet

15/09 – Heesch – Eindelijk is het zover: de start van het nieuwe seizoen! Zowel spelers als supporters hebben maanden uitgekeken naar de eerste wedstrijd tegen Margriet. Na de teleurstellende zesde plaats van vorig seizoen was v/d Akker duidelijk: “Dit jaar streven we Europees voetbal na”.

Voor aanvang van de wedstrijd ontbraken S. Geurts, Megens en Broeksteeg. Geurts en Megens werden opgeroepen bij HVCH 13. Broeksteeg kon niet op tijd aanwezig zijn na een wilde stapavond, zodoende miste hij de 1e helft.

De Bluepers startten de eerste wedstrijd  met hun 2 nieuwe aanwinsten (t’ Hort en v/d Goor) in de basis. Na een goede start kwamen er al snel wat kansen voor de Bluepers. Na een hoop gerommel in de 16 van Margriet kwam de bal voor de voeten van v/d Goor die meteen de 1-0 maakte in de korte hoek. Margriet kwam hierna enkele keren gevaarlijk voor de goal, maar door de solide verdediging en het sterke keeperswerk hielden ze het achterin dicht.

Halverwege de 1e helft ging Geurts er met de bal vandoor maar werd randje 16 onderuit geschoffeld. Dielissen ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan. Na een vernietigend schot vloog de bal in het netje: 2-0!. De Bluepers hadden de smaak te pakken en gingen vrolijk door. Een mooie solo van Maas zorgde dat de bal op de juiste plek bij v/d Goor belandde wie met een listige kniebal zijn tweede goal maakte: 3-0! Aan het einde van de 1e helft pakte de hardwerkende Kuppen zijn 1e geel waardoor er na rust de eerste 10 min met 9 man gespeeld moest worden.

In de rust werden Geurts, ’t Hort en De Groot gewisseld voor Broeksteeg, Van Venrooij en Van Aalst. In de 2e helft waren de Bluepers het iniatief kwijt en kwam Margriet er steeds vaker gevaarlijk uit. Wel waren er een aantal rugbyschoten van Broeksteeg, die zijn dag niet had.  Halverwege de 2e helft werd de sterk spelende Maas gewisseld voor ’t Hort. Hij gaf vrijwel direct een diepe pass richting v/d Goor. De assist die volgde kwam voor de voeten van Van Venrooij die de wedstrijd afsloot met een 4-0 winst.

Toen na afloop van de wedstrijd aan man of the match v/d Goor werd gevraagd wat hij van zijn spel vond was hij duidelijk: “Ik heb een lastige voorbereiding gehad, maar heb altijd gezegd dat ik er zal staan als het om de knikkers gaat. Het transferbedrag en de verwachtingen legden de nodige druk op mijn schouders maar door mijn goals en het vertrouwen is dit verdwenen,” aldus een blije v/d Goor.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Peter Dielissen, Willy vd Akker, Mitchell de Groot (Walter v Aalst 46);
Middenveld: Rick 't Hort (Niels v Venrooij 46), Laurenz Maas, Jorg Geurts (Bart Broeksteeg 46), Sjoerd vd Goor;
Aanval: Joost Pieterse, Chris Gielis.