VERSLAG

Bluepers baalt na afloop

21/04 – Zeeland - Er werd niet goed gevoetbald op een heuvelachtig weiland in Zeeland, toch hadden de Bluepers na afloop het idee dat er meer in had gezeten. Dankzij knullige tegendoelpunten bleven de drie punten echter in Zeeland.

Beide partijen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Bluepers, met een ietwat aangepaste verdediging die bestond uit Jorg Geurts, Kuppen, Megens en Gielis had moeite de vrije man op het middenveld te vinden terwijl Festilent steeds faalde de beslissende eindpass te geven. Beide ploegen kregen enkele kansen die steeds vakkundig om zeep werden geholpen. Halverwege de eerste helft scoorde Megens (iets dat nog maar weinig voorgekomen is) de 1-0. Helaas voor de Bluepers scoorde hij in het verkeerde doel na een miscommunicatie met van der Biezen. Een simpele terugspeelbal op van der Biezen, die op dat moment ergens anders stond, rolde daarom zomaar het doel in. Hiermee in het zadel geholpen, ging Festilent nadrukkelijker op zoek naar de volgende treffer. Deze viel enkele minuten later door een goed uitgespeelde aanval waarin een steekpass achter de Bluepers defensie opgepakt werd en uiterst koel binnengeschoten werd. Festilent leek het wat rustiger aan te doen in het restant van de eerste helft en Bluepers kroop wat meer naar voren. Men bleef echter aan beide kanten onnauwkeurig in de afwerking.

In de rust werden er wat tactische omzettingen gedaan. van den Akker betrad het veld voor Megens terwijl van Cruchten plaats moest maken voor 'el Magico' Lagarde. Pieterse, die voor rust wegens een flinke charge geblesseerd raakte was eerder al gewisseld voor Dielissen.

Met hernieuwde krachten gingen de Bluepers op zoek naar twee doelpunten die minimaal nodig waren voor een gelijkspel. Al snel was men halverwege omdat van Venrooy de bal met schitterend schot (of was het een voorzet) buiten het bereik van de keeper in de linkerbovenhoek knalde. Bluepers werd sterker en kreeg enkele uitstekende kansen. Waar de 2-2 in de lucht hing besloot de scheidsrechter aanhoudende protesten, wegens een vermeende handsbal, te bestraffen met een vrije trap halverwege de helft van de uitspelende ploeg. van der Biezen, die hierop verhaal ging halen bij de arbiter was op zijn weg terug naar het doel toen een speler van Festilent onverwachts besloot de vrije trap op doel te schieten. Een verbouwereerde Bluepers defensie zag de bal over alles en iedereen in het doel verdwijnen en tot grote consternatie keurde de arbiter het doelpunt goed. Murw geslagen gingen de Bluepers nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar het mocht niet baten. 3-1 bleef de eindstand waardoor Bluepers een tik opliep in de tocht naar een mooie eindklassering in een matig seizoen.

Na afloop waren de reacties bij de Bluepers gemengd. "Ik denk dat we wel weten dat het spel niet zo best was vandaag maar toch is het zuur dat je op deze manier moet verliezen" zo omschreef Gielis kort de gebeurtenissen op het veld. Doelpuntenmaker van Venrooy viel Gielis bij "Ook het veld was niet echt in ons voordeel. Het was moeilijk om goed combinaties te vinden. Als we van tevoren hadden geweten dat we op zo'n veld zouden spelen hadden we beter onze knikkers mee kunnen nemen. Knikkerpotjes waren er genoeg en dan hadden we ook wel meer gescoord denk ik" aldus een teleurgestelde van Venrooy

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Sander Megens (Willy vd Akker 45), Jorg Geurts, Chris Gielis;
Middenveld: Bart Broeksteeg, Michel vd Akker, Alex v Cruchten (Tom Lagarde 45), Niels v Venrooij;
Aanval: Joost Pieterse (Peter Dielissen 30), Stephan Geurts.