VERSLAG

Bluepers laat het liggen

14/04 – Heesch - Op de 1e mooie lentedag van het jaar speelde de Bluepers een matige wedstrijd. Doordat er diverse grote kansen om zeep werden geholpen kon er ook geen aanspraak op de zege worden gemaakt. Zodoende kon Nulandia met een punt naar huis.

In een gelijkopgaande wedstrijd waarin Bluepers beduidend de beste kansen had, was de 1-1 eindstand een terechte eindstand aangezien Nulandia ook zomaar aan het langste eind had kunnen trekken. Met Maas en de Groot nog steeds in de ziekenboeg moesten de Bluepers 'de schande van Nuland' van een halfjaar eerder weg zien te poetsen. Daarbij ontbrak ook Dielissen die wegens een disciplinaire schorsing vanaf de bank moest toekijken.

Bluepers leek al vroeg op weg in deze missie nadat van Cruchten na ongeveer 20 minuten volkomen vrij voor de keeper de hoek voor het uitkiezen had. Deze faalde echter jammerlijk en schoot de bal voorlangs naast het doel. Bij beide elftallen werd er niet slecht gevoetbald maar de eindpass was telkens onnauwkeurig of ronduit slecht.

Na een halfuur spelen kwam Nulandia op voorsprong door een afstandsschot dat door van der Biezen verkeerd ingeschat leek te worden. Via de paal werd de bal van buiten de zestien binnen geschoten door nota bene de voorstopper van Nulandia. Niet uit het veld geslagen (of toch een klein beetje) ging Bluepers op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd echter niet gevonden doordat het spel met name in de eindfase onnauwkeurig bleef. De kans op de 0-2 voor Nuland was vlak voor rust groter dan de gelijkmaker doordat Nuland in de omschakeling snel drie spelers voor het doel van de thuisploeg zette. Toen (wederom) een verdediger van Nulandia vrijwel alleen op de keeper af kon gaan, kon Megens hem op het laatste moment voldoende uit balans brengen. Een slap puntertje richting van der Biezen was het resultaat waardoor de ruststand op een 0-1 voorsprong voor Nulandia bleef steken.

Na in de rust enkele omschakelingen en wisselingen te hebben doorgevoerd was het na rust vooral Bluepers dat aanspraak maakte op een treffer. Nulandia kon niet profiteren van de ruimtes mede door een ijzersterk spelende Kuppen die achterin met van Aalst, van den Akker en Gielis alles dicht hield. Meerdere kansen werden ook deze wedstrijd weer gemist waarvan de grootste voor Pieterse was die voor het doel volledig over de bal heen maaide.

Toch produceerde de ervaren en kopsterke van Cruchten de verdiende gelijkmaker door na een voorzet van Broeksteeg de bal bij de tweede paal in te koppen. Gescoord werd er hierna niet meer. Bluepers leek moegestreden en ook Nulandia leek een 1-1 eindstand acceptabel te vinden. Hierdoor bleven beide elftallen na een matige wedstrijd met ieder een punt achter.

verslag: Sander Megens

HVCH - Nulandia 1 - 1