VERSLAG

Bluepers verslaat scheidsrechter Margriet

01/04 – Oss - Na enkele minuten spelen dachten diverse Bluepers dat Margriet een 1 april-grap had uitgehaald. Maar helaas de scheidsrechter bleek echt zo slecht te zijn. Ondanks behoorlijk wat smerige overtredingen lukte het de Bluepers om weer een overwinning bij te schrijven.

Beide teams troffen elkaar al meerdere malen de laatste jaren en Bluepers wist daarom dat het zou moeten uitkijken voor de snelle spitsen van Margriet. Margriet op haar beurt diende rekening te houden met Broeksteeg die weer voldoende fit was om minimaal een helft te kunnen spelen.

In de openingsfase was het voor beide elftallen lastig om de bal in de ploeg te houden en omdat de beide defensies de baas waren over de aanvallers lukte het aan beide zijden niet om goede kansen te creëren. Na enkele afstandsschoten van beide zijden moest de eerste speler van Bluepers zich met een blessure laten vervangen. Stephan Geurts kwam na een duel om de bal ongelukkig terecht en kon niet meer verder. Hij werd gewisseld voor van Cruchten. Van Cruchten stond nauwelijks in het veld of hij pikte een bal aan de rechterzijde van het veld op en bracht deze voor het doel. Pieterse stond precies op de goede plaats en kopte de bal, enigszins fortuinlijk, via de rug van Dielissen in het doel (0-1).

Enkele minuten later was het opnieuw van Cruchten die de bal met een hoge boog over de keeper van de thuisploeg richting het doel schoot. Een volledig vrijstaande Dielissen hoefde maar tegen de bal aan te lopen om de 0-2 op het bord te zetten.

Toch deed Margriet iets terug na ongelukkig optreden van de Bluepers defensie. Een afstandsschot op doel werd te laat door van der Biezen gezien doordat er teveel spelers voor het doel stonden en de bal precies tussen hen door werd geschoten (1-2). Vlak voor rust werd een nare overtreding op Maas niet met een kaart bestraft die al hinkend het restant van het eerste bedrijf moest afmaken.

Toen kort na rust bleek dat Maas niet verder kon werd Gielis in het veld gebracht waarmee de Bluepers door hun wisselspelers heen waren. Bluepers speelde sterk en creerde voldoende kansen om de score uit te bereiden. Deze kansen waren echter niet besteed aan Broeksteeg, van Cruchten en Pieterse wat tot grote wanhoop bij de uitploeg leidde. Toch kwam men op een 1-3 voorsprong doordat Broeksteeg een afvallende bal schitterend in de linkerkruising binnenschoot.

Bluepers had de wedstrijd hierna onder controle. Margriet was genoodzaakt verder van het doel af te spelen wat de nodige ruimte achter de Osse defensie opleverde. Bluepers kon echter niet profiteren en bleef kansen missen. Toen een kwartier (later bleek een halfuur) voor tijd de Groot uitviel met een enkelblessure moesten de Bluepers met tien man verder. De wedstrijd kantelde hierdoor in het voordeel van Margriet dat, mede dankzij een slecht fluitende arbiter, wel met 12 spelers op het veld leek te staan. Na de 2-3, die enkele minuten voor tijd viel, probeerde het met alle macht toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het kreeg hier alle tijd voor van de scheidsrechter van dienst die maar liefst 12 minuten! blessuretijd bijtrok. Desondanks hielden de Bluepers, met diverse gekwetste en gekneusde spelers, dapper stand en trok het de zege toch nog over de streep.

Toen na afloop werd aan de scheidsrechter werd gevraagd waarom er zoveel tijd bijgetrokken werd reageerde deze als volgt: "het spijt mij verschrikkelijk maar de batterij van mijn horloge was leeg. Toen ik pas na tien minuten zag dat mijn klok nog steeds dezelfde tijd aangaf zag ik pas in dat ik voorafgaand aan de wedstrijd mijn horloge had moeten opdraaien. Zo zie je maar weer dat je het vak van scheidsrechter niet eenvoudig is en dat je aan zoveel dingen moet denken dat iets simpels als tijdwaarneming er wel eens bij inschiet".

verslag: Sander Megens

Margriet - HVCH 2 - 3