VERSLAG

Bluepers speelt met Prinses Irene

24/03 – Heesch - Op een ijzig koude zondag en met een behoorlijk bevroren veld lukte het Bluepers vrij eenvoudig de punten in eigen huis te houden. Het enige wat de ploeg zich kwalijk mocht nemen was het aantal gemiste kansen. Na de winterstop lijkt er echter een stijgende lijn in te komen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat Bluepers de bovenliggende partij was. Het zette druk naar voren en keer op keer werd de defensie van Prinses Irene gedwongen tot het maken van fouten of het hanteren van de lange bal die eenvoudig opgepikt konden worden door de Bluepers. Na enkele gevaarlijke aanvallen, die geen resultaat opleverden, scoorde Broeksteeg met een schitterende knal de openingstreffer. Na een pass van Stephan Geurts schoot hij de bal verwoestend in de linkerkruising (1-0).

Wat later was het opnieuw Stephan Geurts die ditmaal Dielissen met een uitstekende crosspass alleen voor de keeper zette. Dielissen faalde niet en schoot onberispelijk binnen (2-0). Hoewel het al 4-0 voor de Bluepers had kunnen zijn, kon het voor rust niet verder uitlopen. Keer op keer was onnauwkeurigheid de oorzaak van het missen van kansen van de thuisspelende ploeg. Deze onnauwkeurigheid leek ook zijn weerslag te hebben op de rest van het elftal. De Bluepers speelden slecht waardoor Prinses Irene de bovenliggende partij werd. Vlak voor rust wist het te profiteren van onoplettendheid. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven en met een knappe voetbeweging binnengetikt (2-1).

Na rust betraden Maas, van Venrooij en de Groot het veld. Met name de laatste twee speelden een ijzersterke wedstrijd. De Groot was uiterst effectief in de defensie als vervanger van van Aalst en van Venrooij speelde aan de rechterkant de linksachter van Prinses Irene het snot voor de ogen. Bluepers was de enige partij die aanspraak maakte op de vierde treffer van de dag maar wederom miste men voorin de scherpte. Broeksteeg, van Cruchten, Dielissen en Maas konden de bevrijdende 3-1 niet binnenschieten.

Nadat van Venrooij al twee voorzetten had gegeven die niet te missen waren bleek de derde wel succesvol. van Cruchten kopte via de paal binnen en zette hiermee, naar later bleek, de 3-1 eindstand op het bord. Beide partijen geloofden het hierna wel en gingen het rustiger aan doen. Na 40 minuten besloot de arbiter van dienst daarom al af te fluiten waardoor de Bluepers met een goed gevoel een warme douche konden gaan opzoeken.

Zoals uit de reacties na afloop van de wedstrijd bleek, waren de Bluepers uitermate tevreden met het resultaat. "Ondanks de kou en de harde wind (die we normaal alleen in de kleedkamer hebben) ben ik toch blij dat we deze wedstrijd ons eigen ding zijn blijven doen. Ik had graag wat meer assists willen verzorgen vandaag maar ja, als we zo onzorgvuldig met onze kansen omgaan zit dat er niet in. Gelukkig was Prinses Irene vandaag niet bij machte om het ons echt lastig te maken" aldus van Venrooij.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Sander Megens, Walter v Aalst (Mitchell de Groot 45), Chris Gielis;
Middenveld: Alex v Cruchten, Bart Broeksteeg, Jorg Geurts, (Laurenz Maas 45), Peter Dielissen;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse (Niels v Venrooij 45).