VERSLAG

Bluepers laat overwinning liggen

17/03 – Schaijk - Na de overwinning op de koploper reisde de Bluepers met vertrouwen af naar Schaijk, wetende dat ook Dielissen en Broeksteeg weer fit waren. Ondanks dat DAW het beste van het spel had maakte de Bluepers het meeste aanspraak op de overwinning, maar het liet na de wedstrijd te beslissen.

In een gelijkopgaand begin van de wedstrijd probeerde de thuisploeg Bluepers al vroeg onder druk te zetten en flink af te jagen zoals in de heenwedstrijd zo'n effectieve speelwijze was gebleken. Dit keer kon de Bluepers defensie echter wel onder de druk uit voetballen doordat Maas en Jorg Geurts voortdurend aanspeelbaar waren. Bovendien werden dit keer wel de duels aangegaan en bovendien ook gewonnen. Beide elftallen stichtten weinig gevaar totdat Broeksteeg tot tweemaal toe dicht bij het doel van DAW kwam. Een prachtige stift over de Schaijkse doelman belandde op de lat en een bal op van Cruchten, die de bal voor het intikken zou hebben, was net te scherp.

DAW antwoordde met enkele diepe ballen die enkele malen gevaarlijk over de Bluepers defensie heen vlogen. Kuppen redde de Bluepers in eerste instantie door in een 1 op 1 duel de bal, met een uitstekende tackle, via de Schaijkse spits over de achterlijn te werken. DAW kreeg steeds meer kansen en de uitploeg moest na een halfuur spelen lijdzaam toezien hoe DAW met een hoge bal één speler vrij voor doelman van der Biezen zette. Deze rondde koel en beheerst af door de bal laag in de hoek binnen te schuiven (1-0).

Het spel bleef zich daarna vooral op het middenveld afspelen en meer dan enkele speldenprikjes van beide elftallen kwamen er niet waardoor men met een 1-0 stand de kleedkamer opzocht voor de rust. Na rust bleek dat Bluepers niet van plan was om te verliezen en het zette druk naar voren. Duels werden gewonnen en een goed functionerende verdediging hield vrijwel alles tegen. Even leek DAW een fout van Gielis af te straffen maar van der Biezen bracht redding waardoor de hoop op een gelijkspel of overwinning levend bleef voor de Bluepers. DAW werd in het eerste gedeelte van de tweede helft teruggedrongen door de Bluepers wat resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen waarbij met name Broeksteeg, Dielissen en Maas betrokken waren. Men wist echter niet goed met de kansen om te springen waardoor de stand in het voordeel voor DAW bleef.

In het laatste deel van de wedstrijd kon het alle kanten op. Er was volop strijd maar ook nare overtredingen. Beide ploegen leken moegestreden en konden geen echte kansen meer forceren. DAW was blij met de voorsprong en Bluepers kon geen vuist meer maken om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zo bleef het 1-0 in Schaijk en konden de Bluepers geen punten mee naar huis nemen terwijl dit er minimaal 1 had moeten zijn.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Sander Megens, Willy vd Akker (Peter Dielissen 45), Mitchell de Groot;
Middenveld: Bart Broeksteeg, Jorg Geurts, Laurenz Maas, Niels v Venrooij (Chris Gielis 35);
Aanval: Alex v Cruchten, Joost Pieterse.