VERSLAG

Bluepers speelt koploper van de mat

10/03 – Oss - Ondanks diverse pogingen om de punten in Oss te houden stond de slechtste scheidsrechter in de geschiedenis van het voetbal na de wedstrijd met lege handen. Koploper Oss'20 had weinig in te brengen tegen een ontketend Bluepers.

Beide teams wisten waar ze aan toe waren. Oss'20 speelde om bovenin mee te kunnen blijven doen en de Bluepers wilden punten sprokkelen om aan het eind van het seizoen toch nog in de subtop te kunnen eindigen. In de heenwedstrijd won Oss'20 eenvoudig omdat de Bluepers geen vat konden krijgen op "de Lip" die destijds maar liefst zes keer scoorde.

Wellicht vatte Oss'20 de wedstrijd daarom aanvankelijk te licht op. Het speelde slordig, leed veel balverlies en speelde niet goed genoeg om het de defensie van de Bluepers lastig te kunnen maken in de opbouw. Bluepers daarentegen speelde het eerste half uur echter uitstekend. Er werd zorgvuldig opgebouwd vanuit de defensie en bij balverlies werd er direct druk gezet op de defensie en het middenveld van Oss'20.

Al vroeg resulteerde dit in een grote kans van Stephan Geurts die, binnen de zestien meter, werd gevloerd door een vakkundig uitgevoerde ippon. De scheidsrechter was met zijn gedachten nog bij zijn warme bed en zag geen overtreding. Stephan Geurts pakte de bal alweer op (zie 'het voetbal van de straat') en kreeg hiervoor tot zijn grote verbazing zelfs de gele kaart. Na alle protesten besloot men het erbij te laten en gewoon verder te voetballen. En al snel hierna viel de 0-1 van Maas. Hij werd weggestuurd door Jorg Geurts en rondde beheerst af door de bal langs de keeper in het doel te schuiven. Het liet niet lang op zich wachten voordat de tweede goal van de uitspelende ploeg viel. Ditmaal was het Jorg Geurts die een voorzet van gastspeler Maikel van Buul kon binnenwerken (0-2).

Oss'20 was volledig van de kaart terwijl de Bluepers vleugels leken te krijgen. Alle ballen bereikten hun doel en na goed doorzetten van van Cruchten was het Pieterse die met een schitterende voetbeweging de 0-3 binnen tikte. Tot overmaat van ramp voor Oss'20 werd het voor rust zelfs nog 0-4. van Cruchten zag heil in een te zachte terugspeelbal op de keeper van Oss'20. De doelman was nog op tijd bij de bal maar schoot de bal tegen van Cruchten op waardoor de bal terug in het doel caramboleerde. Vlak voor rust deed Oss'20 wat terug door een moment van onoplettendheid in de Bluepers defensie af te straffen. Door een snelle inworp kwamen vier spelers van Oss'20 tegenover drie Bluepers te staan. Oss'20 speelde het goed uit waardoor er met een 1-4 stand gerust werd.

In de tweede helft zocht Oss'20 de aanval en werd Bluepers meer teruggedrongen op eigen helft. Het voetbalde niet meer zo makkelijk als in de eerste helft en er kwamen verschillende kansen voor Oss'20. Na tien minuten viel dan ook de 2-4 waardoor Oss'20 weer hoop kreeg op een resultaat. Hoewel de Bluepers wat meer rust in het spel kregen was het na 75 minuten toch Oss'20 dat de aansluitingstreffer maakte (3-4). Oss'20 ging nog meer op zoek naar de gelijkmaker maar het slotakkoord was voor Maikel van Buul die vlak voor tijd voor de bevrijdende 3-5 zorgde.

Teleurstelling was af te lezen op de gezichten van diverse Oss'20 spelers terwijl de Bluepers zeer blij waren met de overwinning en het vertoonde spel. "Het is jammer dat we niet vaker zo'n pot voetbal op de mat leggen" aldus van Cruchten. "In de eerste helft was ons spel echt fantastisch wat natuurlijk ook te danken is aan onze gastspelers. Misschien heeft het 'El Magico effect' ons net dat extra steuntje in de rug gegeven wat we de laatste tijd zo gemist hebben"

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Sander Megens (Bart Kuppen 60), Willy vd Akker, Walter v Aalst, Chris Gielis (Mitchell de Groot 35);
Middenveld: Tom Lagarde, Jorg Geurts, Laurenz Maas, Maikel v Buul;
Aanval: Stephan Geurts (Alex v Cruchten 25), Joost Pieterse.