VERSLAG

Bluepers begint 2013 met ruime nederlaag

03/03 – Heesch - In de eerste wedstrijd na de winsterstop liep Bluepers op tegen een flinke nederlaag tegen NLC'03. Na een redelijke eerste helft werd Bluepers na rust compleet overlopen. En tevens moesten er 3 spelers geblesseerd het veld verlaten.

Bluepers startte de eerste wedstrijd van 2013 sterk. Het liet NLC'03 het spel maken en probeerde zelf zo nu en dan een scherpe aanval te plaatsen. Dit lukte enkele keren maar steeds faalden de Bluepers aanvallers oog in oog met de keeper van NLC'03. Toen de Bluepers al met 2-0 voor hadden moeten staan kreeg NLC'03 haar eerste grote kans die er direct in vloog. Een slecht opengeklapte buitenspelval werd eenvoudig omzeild door de aanvallers van NLC'03 waardoor men de 0-1 eenvoudig kon binnenschuiven.

Bluepers leek hierdoor niet in de war geraakt (het is immers al meerdere keren gebeurd dit seizoen) en zocht naar de gelijkmaker. Deze leek er te komen na kansen van van Venrooy en Maas maar ook zij vonden een attente keeper van NLC'03 op hun weg. Ook NLC'03 kreeg kansen en zij wisten wel met de mogelijkheden om te gaan. Voor rust bracht NLC'03 de stand op 0-2 waardoor de Bluepers met een zuur gevoel gingen rusten.

Na rust dacht Bluepers dat het, door het eigen spel te blijven spelen, nog kans had op minimaal een punt als de aansluitingstreffer snel zou vallen. Het tegenovergestelde was echter waar. Jorg Geurts werd zo kort op de huid gezeten dat hij teruggedrongen werd richting de eigen verdediging. De spits van NLC'03 profiteerde van deze onrust door de bal te veroveren en simpel binnen te schuiven. Zeer snel na deze definitieve beslissing vielen doelpunten 4, 5 en 6 voor NLC'03. Bluepers wist dat de strijd gestreden en probeerde het NLC'03 niet meer moeilijk te maken. Ondanks fysiek malheur van Broeksteeg, Dielissen, Gielis en Kuppen moest het het laatste kwartier zien door te komen zonder de score nog verder op te laten lopen.

Vlak voor tijd mocht Stpehan Geurts de eer nog enigszins redden door een vrije trap schitterend binnen te schieten (wat zelfs een klein applausje van de NLC'03 coach opleverde). Toch was het slotakkoord voor NLC'03 die de definitieve 1-7 score een feit maakte.

Na afloop waren de Bluepers vooral teleurgesteld in het eigen spel. "Je zou het niet zeggen gezien de stand maar we hadden de kans om het NLC'03 echt lastig te maken vandaag" aldus Kuppen. "Als we in het begin van de wedstrijd wat scherper waren geweest en onze kansen hadden afgemaakt hadden we niet weer achter de feiten aan hoeven lopen. Nu maar kijken of we volgende week tegen Oss'20 wat punten kunnen sprokkelen".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Willy vd Akker, Sander Megens, Chris Gielis (Walter v Aalst 35);
Middenveld: Niels v Venrooij (Jorg Geurts 45), Peter Dielissen, Laurenz Maas, Mitchell de Groot;
Aanval: Stephan Geurts, Bart Broeksteeg (Joost Pieterse 45).