VERSLAG

De punten waaien wederom aan de Bluepers voorbij

25/11 – Lith - In een wedstrijd die door moeilijke omstandigheden haast onmogelijk was leek het lange tijd of Bluepers in staat was de punten mee naar huis te nemen. Echter werd het op het eind toch nog weggegeven.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog getwijfeld of NLC'03 de wedstrijd niet zou afgelasten vanwege de harde wind en de regen die de dagen van tevoren al op het veld was neergedaald. Teammanager/speler Dielissen belde daarom als 's ochtends vroeg naar de kantine in Lith. Hij kreeg van de koffiejuffrouw van dienst te horen dat zij om tien uur stipt op het veld verwacht werden voor de geplande wedstrijd.

Bluepers kwam met een gewijzigd elftal het veld op gewaaid. Omdat Kuppen afwezig was speelde Megens als rechtsback samen met van den Akker, van Aalst en Gielis in de defensie. Op het middenveld werd het gemis van Maas opgevangen door gastspeler Hein van der Doelen. Hij vormde samen met Dielissen het centrum van het middenveld terwijl de Groot en van Venrooy de flanken bezetten. Het spitsenduo bestond uit Stephan Geurts en Broeksteeg.

Na een gelijkopgaande openingsfase, waarin de Bluepers veel last hadden van de harde tegenwind, kropen beide elftallen voorzichtig uit hun schulp. Toen van der Doelen, na een prima actie, vanaf rechts het strafschopgebied in dribbelde werd er een (ogenschijnlijke) overtreding op hem gemaakt. Deze werd niet bestraft door de arbiter waarop NLC'03 gevaarlijk kon counteren. Men kreeg de bal voor de goal maar zowel van Aalst als van den Akker stonden goed op te letten en konden ternauwernood redding brengen.

Toen Broeksteeg enkele minuten later (enigszins theatraal) naar de grond ging werd dit door de scheidsrechter wel als penalty gezien. Stephan Geurts ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen (0-1). Zowel NLC'03 als Bluepers konden daarna geen overwicht creeeren en beide teams moesten het hebben van enkele uitvallen richting het vijandelijke doel. NLC'03 kreeg de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen doordat Dielissen een speler onrechtmatig vloerde binnen de zestienmeter. De gegeven penalty kon  niet gestopt worden door van der Biezen (1-1). Enkele minuten later kreeg Bluepers ook de 2-1 om de oren. Een corner werd ingespeeld op een ingeschoven verdediger die volledig vrij vanuit de tweede lijn kon binnenschieten. Een ruststand van 2-1 was hierdoor het gevolg.

Na ploeterend, tegen de wind in, de kleedkamer gevonden te hebben werden er drie wissels doorgevoerd. Megens verliet het veld voor Pieterse, van den Akker verliet het veld voor Jorg Geurts en van Venrooy ging eraf voor van Cruchten.

De wissels leken zich uit te betalen want Bluepers begon sterk aan de tweede helft. Het kwam zelfs op voorsprong door doelpunten van van der Doelen en Pieterse. Na enkele kleine mogelijkheden had Stephan Geurts de wedstrijd kunnen beslissen. Hij werd alleen op de keeper af gestuurd maar moest zo lang nadenken dat hij vergat de bal in het doel te schieten.

Gesterkt door de missers van de Bluepers zetten de spelers van NLC'03 alles op alles om de wedstrijd toch nog in hun voordeel te beslissen. Tot afgrijzen van de Bluepers slaagden zij ook nog in hun opzet. In de laatste tien minuten scoorde NLC'03 nog twee keer waardoor de gasten uit Heesch opnieuw puntloos naar huis konden.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Sander Megens (Joost Pieterse 45), Willy vd Akker (Jorg Geurts 45), Walter v Aalst, Chris Gielis;
Middenveld: Niels v Venrooij (Alex v Cruchten 45), Peter Dielissen, Hein vd Doelen, Mitchell de Groot;
Aanval: Bart Broeksteeg, Stephan Geurts.