VERSLAG

Bluepers afgeslacht

11/11 – Oss - Na een hoopvolle wedstrijd tegen Festilent nam Bluepers het deze week op tegen DESO dat slechts 1 plek lager stond. Het oktoberfeest bij HVCH bleek echter het hoogtepunt van de dag.

Met Broeksteeg terug op de bank stond DESO al na luttele minuten met 1-0 voor. Een aanval over rechts kon niet weggewerkt worden en simpel langs van der Biezen geschoven worden. Bluepers reageerde goed op deze vroege tegenvaller. Het scoorde de 1-1 na een schot van Jorg Geurts die van tevoren zag dat de keeper van DESO deze toch wel door zijn handen zou laten gaan.

DESO was nogal ontstemd door deze tegengoal en zocht de aanval maar ook de benen van de Bluepers. De scheidsrechter van dienst zag hier echter geen problemen in en de Bluepers spelers werden hierdoor steeds voorzichtiger in hun spel. Maas, die voorafgaand aan de wedstrijd al lichte fysieke klachten had, hield het hierom voor gezien. Hij besloot in overleg met de technische staf te wisselen met Megens.

Er konden nauwelijks goede aanvallen opgezet worden door de vele overtredingen die gemaakt werden maar toch kwamen de Bluepers op een 1-2 voorsprong door een goal van Pieterse. Deze reageerde attent nadat Jorg Geurts het de keeper te lastig had gemaakt de bal te controleren. De 1-2 zorgde voor nog verdere irritaties bij zowel de spelers als de supporters van de thuisploeg. Bluepers werd door hard spel van de tegenstander steeds verder teruggedrongen op eigen helft en incasseerde door het eigen risicoloze spel 4 treffers achter elkaar.

Tijdens de rust werd besloten om de wedstrijd als verloren te beschouwen en geen risico op blessures meer te lopen. Met het vergrote risico op een terugval zou Broeksteeg hierom ook niet invallen maar als reserve langs de kant blijven. Al na enkele minuten stond de 2-7 op het bord doordat Megens ongelukkig een bal tegen van Aalst schoot en deze zodoende een DESO speler vrije doortocht bood. Toch lieten de Bluepers hun goede wil zien en onder aanvoering van Dielissen en Jorg Geurts brak het enkele keren goed uit.

Nadat Jorg Geurts al bijna zijn hoofd letterlijk verloor vanwege een elleboog leek hij wat later een vrije doortocht te krijgen na een man uitgespeeld te hebben. Deze zelfde speler besloot echter anders en maakte een schandalige overtreding van achteren die door de scheidsrechter (na veel protesteren van HVCH zijde) toch maar bestraft werd met een vrije trap (toe maar). Na eerst Geurts zijn benen gezocht, en opnieuw aangezet te hebben (deze lagen zowat onder het gras), besloten Dielissen, en Kuppen dat zij het niet verantwoord vonden om de wedstrijd verder voort te zetten. De nodige Bluepers spelers waren onderweg richting kleedkamer waarop van den Akker zeer verstandig zijn manschappen bij elkaar bracht en ze overtuigde de wedstrijd toch voort te zetten. "Als zij zo willen winnen zij het maar zo. Ik laat mij hier niet het veld af jagen door een paar schoppers en een scheidsrechter die niet genoeg ballen heeft om passende maatregelen te nemen", aldus een inspirerende van den Akker.

Omdat Pieterse (die gewisseld was uit bescherming tegen zichzelf) en Broeksteeg niet meer in actie zouden komen voetbalden de Bluepers na het uitvallen van Geurts het laatste half uur met tien man verder.

verslag: Sander Megens

DESO/vd Horst - HVCH 10 - 2