VERSLAG

Bluepers teleurgesteld ondanks terecht gelijkspel

04/11 – Heesch - Na de teleurstelling van vorige week wachtte de Bluepers deze week een zware kluif in de vorm van Festilent dat op de tweede plaats bivakkeerde. Door afmeldingen van van Cruchten en van Aalst en de blessures van Broeksteeg en Sander Geurts werden twee gastspelers uit het talententeam van HVCH 6 aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Tom 'el Magico' Lagarde maakte zijn rentree en Michel vd Akker debuteerde bij de Bluepers.

Een fel begin van beide elftallen leidde tot fysiek spel waarin de nodige schoppen werden uitgedeeld door zowel de spelers van Festilent als van de Bluepers. De scheidsrechter had grote moeite met het kort houden van het spel en het onderscheiden van shwalbes en overtredingen die door beide elftallen werden begaan. Na een harde overtreding op Dielissen vond de scheidsrechter dat het genoeg was en besloot hij tot het geven van de eerste gele kaart aan de rechtsbuiten van Festilent.
Na enkele kleine kansen nam Festilent voorzichtig het initiatief. Kopkansen werden niet benut na voorzetten en corners. Daarbij verloren de Bluepers de bal enkele keren op een gevaarlijke positie waardoor Festilent gevaarlijk kon counteren. Deze keer bleek Bluepers wel geleerd te hebben van de fouten van de voorgaande weken en voorkwam het, door een goede omschakeling, dat Festilent de score kon openen. Bluepers was echter niet kansloos zoals vorige week en produceerde goede aanvallen die echter strandden in de defensie van Festilent. Er werd niet gescoord in de eerste helft en beide teams gingen met een dubbel gevoel rusten.

Tijdens de rust verlieten Kuppen en Pieterse het veld ten faveure van van Venrooij en Stephan Geurts. Het spel uit de eerste helft werd doorgetrokken en beide defensies bleken solide genoeg om de aanvallen van de tegenstander te pareren. Wederom was het Festilent dat het betere van het spel, en het meeste balbezit had maar geen vuist kon maken. De Bluepers beperkten zich tot verdedigen en probeerde via snelle uitbraken het duel in hun voordeel te doen kantelen. Dit leek na een uur te lukken doordat Dielissen, als rechtsback, plotseling opdook in het zestienmetergebied van Festilent en een voorzet vanaf links binnen kon werken (1-0).

Festilent probeerde aan te zetten en de stand gelijk te trekken. Het viel aan maar wist niet door de Bluepers defensie heen te komen. Een snoeihard schot van Festilent werd door van der Biezen op de lat getikt waardoor de bal van het doel weg schoot. Bluepers leek de winst deze week wel binnen te kunnen slepen maar Festilent kreeg met hulp van de scheidsrechter toch wat het verdiende. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door van der Biezen dit niet herstellen doordat hij door twee spelers van Festilent gehinderd werd binnen zijn doelgebied. De scheidsrechter van dienst zag echter geen fout van een der beide spelers en keurde het doelpunt, tot grote woede van de Bluepers, toch goed.

Een furieuze reactie van Kuppen, Lagarde en Stephan Geurts volgde maar mocht niet baten. Geurts dreigde zelfs met het verlaten van het veld maar zag net op tijd dat de scheidsrechter onvermurwbaar was in zijn beslissing. Met nog enkele minuten op de klok werd de hoop op een overwinning steeds kleiner voor de Bluepers. Toch kreeg het 2 minuten voor tijd nog een levensgrote kans maar deze werd niet benut. Hierdoor bleef het 1-1 en besloten beide elftallen de wedstrijd met een verdiend punt.
Na afloop waren de reacties gemengd. Kersverse aanvoerder Maas verwoordde het wellicht nog wel het beste: "Een gelijkspel is gezien de wedstrijd misschien wel terecht. Het voelt echter wel eerder als een 1-1 verlies dan een 1-1 gelijkspel door de late tegengoal die volgens mij niet goedgekeurd had mogen worden".

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Peter Dielissen, Bart Kuppen (Niels v Venrooij 45), Sander Megens, Chris Gielis;
Middenveld: Tom Lagarde, Jorg Geurts, Laurenz Maas, Mitchell de Groot;
Aanval: Michel vd Akker, Joost Pieterse (Stephan Geurts 45).