VERSLAG

Veldspel Bluepers biedt toekomst

14/10 – Heesch - In de tot op heden beste wedstrijd van het seizoen kregen de Bluepers niet wat ze verdiende. Ondanks een wonderschoon doelpunt van Stephan Geurts ging OVC'63 er uiteindelijk met een 2-4 overwinning vandoor.

De verwachtingen voorafgaand aan de wedstrijd waren niet hooggespannen. OVC’63 had immers nog geen wedstrijd verloren of gelijkgespeeld terwijl het spel van Bluepers de laatste weken duidelijk te wensen over liet.

Bluepers startte opnieuw met van der Biezen in het doel. De overige verdedigers waren Gielis, van de Akker, van Aalst en Dielissen. Op het middenveld speelden de Groot, Jorg Geurts, Maas en van Cruchten. Voorin waren het Stephan Geurts en Pieterse die voor de doelpunten moesten zorgen. De Bluepers startte zoals men van ze gewend is. Al vroeg in de wedstrijd kwam het op achterstand door een foute inspeelpass waardoor OVC’63 kon overnemen en kon scoren (0-1).

De toeschouwers zagen de bui alweer hangen maar bleven hun team steunen. Zij zagen immers ook dat de Bluepers helemaal niet slecht voetbalden en gelijkwaardig waren aan OVC’63. Na 20 minuten voetballen werd van de Akker in de rug gelopen en stortte ter aarde. De scheidsrechter floot weliswaar maar liet de overtreding onbestraft waardoor OVC’63 geen schade ondervond aan de onbesuisde actie. Bluepers was echter weer een geblesseerde speler rijker omdat van de Akker niet in staat was verder te spelen. Hij werd vervangen door Megens.

Na een half uur spelen kwam OVC’63 op een twee nul voorsprong door een dubieus doelpunt (deze keer werden er geen belchinezen gesignaleerd). Een voorzet kwam via de kluts bij een OVC’63 speler terecht die de bal via een andere speler, die nagenoeg op de doellijn stond, binnenschoot. Hoewel alle spelers van Bluepers en de grensrechter de duidelijke buitenspelsituatie waar namen zag de scheidsrechter van dienst geen enkel probleem bij het goedkeuren van het doelpunt (0-2).

Desondanks bleven de Bluepers vertrouwen houden in een goede afloop. Dit vertrouwen bleek niet ongegrond aangezien Dielissen enkele minuten later de aansluitingstreffer produceerde (1-2). Tijdens de rust veranderde er niet bij de thuisspelende ploeg en men ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd gevonden na ongeveer 15 minuten spelen. Stephan Geurts kreeg de bal in de zestienmeter aangespeeld, draaide zich vrij en schoot met zijn linkse been de bal over de keeper in de winkelhaak van het doel (2-2).

Bluepers werd almaar sterker en kreeg enkele mogelijkheden op de 3-2. De coaches van OVC’63 stonden met samengeknepen billetjes langs het veld en zagen tot hun opluchting dat het de Bluepers niet lukte om de leiding te pakken. Waar het ernaar uitzag dat 2-2 de eindstand zou zijn, was het tien minuten voor tijd toch OVC’63 dat, door een schitterende goal, een voorsprong nam. Zoals iedereen van hen gewend is bleven de Bluepers vooruit voetballen. Enkele grote kansen werden nog gemist door de Groot en Stephan Geurts. Aan de andere kant was het OVC’63 dat voor de 2-4 zorgde door een afgeslagen aanval te counteren en tot een doelpunt te produceren.

Teamcaptain van de Akker was na afloop stellig in zijn uitspraken. “Auw wauw wauw, dit doet pijn” zo refereerde hij naar het verlies (en naar zijn pijnlijke bil). “we hebben deze keer een goede wedstrijd gevoetbald en hadden minstens een punt verdiend. Het zit ons niet mee maar we hebben laten zien dat we wel degelijk een goede pot voetbal op de mat kunnen leggen”.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Peter Dielissen, Willy vd Akker (Sander Megens 15), Walter v Aalst, Chris Gielis;
Middenveld: Alex v Cruchten, Jorg Geurts (Niels v Venrooij 60), Laurenz Maas, Mitchell de Groot;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.