VERSLAG

Bluepers countert naar drie punten

07/10 – Nistelrode - Na een zwak begin werd de wedstrijd uiteindelijk professioneel gewonnen. Aan de hand van een opnieuw uitblinkende v Venrooij werd Prinses Irene vooral na rust geheel weg gecountert.

Zowel Bluepers als de thuisploeg kon de punten goed gebruiken aangezien beide teams onder in de middenmoot bungelden. In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor beide teams. Waar Prinses Irene met name door het centrum probeerde te voetballen maakte Bluepers voornamelijk het spel via de beide flanken.

Na ongeveer 15 minuten voetballen was het Prinses Irene dat de score opende. Een voorzet vanaf de linkerkant kon binnengeschoten worden door een mee opgekomen middenvelder die zomaar tussen drie Bluepers verdedigers vrij stond (1-0). Na opnieuw een vroege tegengoal wisten de Bluepers weer waar ze stonden en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek slechts enkele minuten later te vallen doordat Pieterse werd weggestuurd en feilloos binnenschoot. De scheidsrechter besloot, op aangeven van de grensjager, echter anders. Er werd gefloten voor vermeend buitenspel (dat overigens door niemand anders gezien werd). Ook de spelers van Prinses Irene waren verbijsterd dat ze de 1-0 voorsprong mochten behouden. Zij lieten na 30 minuten daarom ook zien dat sportiviteit bij hen hoog in het vaandel staat door een voorzet van Kuppen in het eigen doel te werken (1-1).

Nog voor rust kwamen de Bluepers op een 1-2 voorsprong. van Venrooij, die al de gehele eerste helft voor veel dreiging aan de rechterkant zorgde, bracht de bal voor. van Cruchten, die wat eerder een grote kans liet liggen, kopte deze buiten het bereik van de keeper van Prinses Irene in het doel.

Met een 1-2 voorsprong ging Bluepers rusten. Eenmaal teruggekomen op het veld zagen de Bluepers dat er enkele nieuwe supporters langs het veld stonden. Twee kleine mannetjes met telefoons stonden druk langs de kant te bellen en te schreeuwen. "Het zullen wel scouts zijn, ik heb gehoord dat er een schaarste is aan goede rechtsbacks", zo zei Kuppen bij het betreden van het veld.

Met de ingevallen Dielissen, Maas en Megens op het middenveld was het Prinses Irene dat het spel probeerde te maken. Hoewel het niet gevaarlijk kon worden voor het doel van van der Biezen bleef Bluepers onder druk staan en had het moeite om de bal in de ploeg te houden. Ook de scheidsrechter leek hier een handje bij te helpen door ieder lichamelijk contact van de Bluepers defensie af te fluiten. Dit terwijl de spelers van Prinses Irene met enkele stevige inzetten het spel mochten voortzetten.

Waar de Bluepers het dus niet van hun combinatiespel moesten hebben, rekende het deze wedstrijd op de snelheid die men op de flanken bezat. Dit bleek een juiste strategie want na zeventig minuten voetballen werd van Venrooij door van Aalst diep gestuurd en kon deze koel afronden (1-3). Zowel de scheidsrechter als de twee bellende "scouts" werden steeds nerveuzer en het leek alsof de scheidsrechter steeds slechter begon te fluiten voor met name de Bluepers. Frustraties bij zowel de thuis- als de uitspelende ploeg liepen op maar de Bluepers lieten zich niet van de wijs brengen en counterde er zoals gezegd vrolijk op los. Een counter vanaf links werd door Dielissen opgezet en opnieuw door van Cruchten binnen gekopt (1-4). Hiermee was het verzet van Prinses Irene gebroken en kon de wedstrijd rustig worden uitgespeeld.

De scheidsrechter trok geen extra tijd bij en floot na 90 minuten spelen af met een eindstand van 1-4 op het scorebord. Bij het verlaten van het veld bemerkten de Bluepers dat de beide "scouts" plotseling verdwenen waren. Achteraf hoorden zij dat er lege bamibakken en kroepoekkruimels gevonden waren langs het veld (vreemd....?).

verslag: Sander Megens

Prinses Irene - HVCH 1 - 4