VERSLAG

Bluepers leert niet van fouten

30/09 – Heesch - Na een teleurstellende wedstrijd tegen OSS'20 heeft Bluepers opnieuw een pijnlijk verlies geleden. In de wedstrijd tegen DAW ging het opnieuw fout en werd er met 3-6 thuis verloren.

Waar de eindstand anders doet vermoeden begon Bluepers de wedstrijd furieus met een perfect uitgevoerde aanval over de linkerkant. Al na enkele minuten kreeg Dielissen een ingooi die perfect doorgekopt werd door van Cruchten. Maas kon hierdoor de achterlijn halen en voortrekken op Geurts die de bal eenvoudig in het doel kon schuiven. De 1-0 voorsprong bleek echter een verlammende werking te hebben op het spel van de Heeschenaren. DAW verdedigde vooruit, speelde agressief en was hierdoor de bovenliggende partij. "Het was alsof ik de ballen tegen een hoge muur  stond te trappen, zo snel kwamen ze terug mijn kant op" aldus keeper Gielis na de wedstrijd. Bluepers speelde nonchalant, afwachtend en passief. Het kreeg niet de kans om onder de druk van DAW uit te voetballen en kans na kans ontstond voor de uitspelende ploeg.

De eerste tegengoal liet daarom ook niet lang op zich wachten. Na balverlies op het middenveld werd de bal overgenomen door DAW en direct de diepte ingestuurd. Zowel van den Akker als Megens (die toch flink wat snelheid lijkt te hebben ingeleverd) waren niet bij machte de spits van DAW het scoren te beletten (1-1). Bluepers leek compleet van slag te zijn door de gelijkmaker want binnen een minuut stond de 1-2 op het scorebord. van den Akker speelde de bal compleet verkeerd in waardoor DAW eenvoudig door de defensie heen kon snijden en de 1-2 binnen kon schuiven. Zoals iedere week het geval is werden de hoofden van de Bluepers spelers zwaar en begonnen ze naar beneden te hangen. Alleen het hoofd van Jorg Geurts leek nog rechtop te staan want hij trok, nog geen twee minuten na de 1-2, de stand gelijk. Met een veroverde bal op het middenveld werd het doel van de tegenstander gezocht en na een verwoestende knal in de rechter onderhoek waren het de Bluepers die weer konden juichen.

Toch ging Bluepers met een 2-3 achterstond aan de thee. Wederom werd er na balverlies, en door geklungel in de defensie, een doelpunt gemaakt door de aanvallers van DAW. Vlak voor de rust werd de ellende voor de Bluepers compleet toen Jorg Geurts uitviel met een enkelblessure. In de rust werden twee wissels toegepast. Megens verliet het veld ten faveure van Pieterse en v Venrooij maakte plaats voor de Groot.

Het spel werd er hierdoor echter niet veel beter op. Bluepers verviel in oude fouten en zocht enkel de aanval waarop DAW eenvoudig kon counteren. Bluepers speelde op een gegeven moment met een aanvallend blok van 5 en een verdedigend blok van 4. Maas probeerde de balans te bewaken door het middenveld te blijven bespelen maar kon het hierin niet bolwerken tegen de counterende verdedigers en middenvelders van DAW. Keer na keer werden de Bluepers afgetroefd en werd er balverlies geleden. DAW kon zo nog twee keer scoren en alle hoop op een goed resultaat was vervlogen. Hoewel van Venrooy met een knappe goal nog wat terug deed bracht DAW met wederom een scherpe aanval de eindstand van 3-6 op het scorebord.

Coach Langens reageerde na de wedstrijd furieus vanaf zijn vakantieadres. "Het is maar goed dat ik niet aanwezig ben geweest bij deze wedstrijd. Anders had ik mijn spelers allemaal persoonlijk een schop onder hun hol gegeven. Wat was dit een beschamende vertoning". Broeksteeg bracht het wat genuanceerder: "Wederom behalen we een teleurstellend resultaat met een te groot aantal tegendoelpunten. We zullen van onze fouten moeten leren en eerst eens moeten proberen om geen goals tegen te krijgen in plaats van een goal te maken"

Doel: Chris Gielis;
Verdediging: Bart Kuppen, Willy vd Akker, Sander Megens (Mitchell de Groot 46), Peter Dielissen;
Middenveld: Nick vd Biezen, Jorg Geurts (Walter v Aalst 35), Laurenz Maas, Niels v Venrooij (Joost Pieterse 46);
Aanval: Sander Geurts, Alex v Cruchten.