VERSLAG

Bluepers stelt laat winst veilig

24/04 – Heesch - Na een goede 1e helft met een 2-0 voorsprong geeft Bluepers het in de 2e helft nog bijna weg. Onder leiding van de uitstekend spelende Sander Megens werd er echter toch nog een uitstekende 5-2 overwinning geboekt. Nu kunnen de Bluepers zich opmaken voor de afscheidswedstrijd van Niels Langens.

Bluepers begon de wedstrijd, die op het hoofdveld van HVCH gespeeld werd, met een recordaantal toeschouwers (minstens 10!). Na een aftastend begin waarin door beide teams weinig kansen werden gecreëerd, was het Bluepers dat wat meer begon te combineren en voorzichtig wat meer richting het doel van Prinses Irene kroop. De beide spitsen die zich meermaals terug lieten zakken werden vaker gevonden en via Megens die veelvuldig kon inschuiven vanuit de verdediging, en Dielissen en van Venrooy die beide flanken bestreken werd het nodige gevaar gesticht. Er waren enkele kansen voor Sander Geurts die tweemaal net een fractie te veel tijd nodig had en voor van Venrooy die tweemaal van afstand over het doel schoot.

Het zou niet lang duren voordat de Bluepers de leiding zouden nemen in de wedstrijd. Broeksteeg bracht de 1-0 stand op het scorebord na een afstandschot dat volgde uit een combinatie met Megens en Sander Geurts. Grofweg tien minuten voor de pauze verdubbelde Sander Geurts de score. Na een dieptepass van Dielissen troefde Geurts zijn directe bewaker af en kon de 2-0 eenvoudig binnen schieten. Prinses Irene was niet bij machte iets terug te doen en zo ging men met een 2-0 stand rusten.

Van rusten kwam echter niet veel terecht aangezien de scheids op tijd thuis moest zijn om naar Barcelona – Chelsea te kijken. Na een korte pauze waarin de thee heet gedronken moest worden konden beide teams weer het veld op.

Gedurende de eerste 20 minuten van de 2e helft hadden de Bluepers het ontzettend lastig met een sterker spelend Prinses Irene. Dit leidde tot meer druk op de Bluepers defensie die daardoor enkele overtredingen nodig had. Een overtreding van Gielis vlak buiten het zestienmetergebied werd door de scheidsrechter beoordeeld als een vrije trap. Een ogenschijnlijk houdbare bal leek een eenvoudige prooi voor van der Biezen te zijn. Deze kreeg de bal echter slechts tegen zijn vingers waardoor de bal schlemielig het doel in dwarrelde. Van der Biezen schreeuwde het uit van de pijn maar wist dat hij zijn team niet in de steek kon laten. Later bleek uit onderzoek in het ziekenhuis dat hij zijn vinger gebroken zou hebben. De schade voor Bluepers werd nog groter na een perfect uitgevoerde counter van Prinses Irene. Na een ongelukkige kopbal achteruit konden de twee spitsen van Prinses Irene de aanval eenvoudig uitspelen en van der Biezen passeren.

Bluepers leek zich door de twee tegengoals te herpakken en ging weer aan aanvallen denken. Het spel golfde op en neer en het werd duidelijk dat wie de eerstvolgende goal zou maken, de wedstrijd waarschijnlijk zou gaan winnen. Na een afgeslagen corner van de Bluepers was het een domme actie van een Prinses Irene verdediger die Sander Geurts in het strafschopgebied onderuit haalde. De scheidsrechter legde de bal op de stip en vanaf elf meter faalde Stephan Geurts niet.
Nu Prinses Irene op zoek moest naar de gelijkmaker werd de ruimte achter de defensie groter. Het was nu de beurt aan Bluepers om te counteren. Na een afgeslagen aanval werd Stephan Geurts door Maas op zijn wenken bediend en in staat gesteld om te scoren. Geurts faalde niet en bracht de score op 4-2. In de slotfase werd een bal van achteruit goed weggewerkt door de Groot waardoor Kuppen de bal kon oppikken. Deze stuurde Broeksteeg diep die met een schitterende lob de eindstand op het scorebord bracht.

Bluepers heeft nu twee weken tijd om zich op te maken voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze zal tevens in het teken staan van het naderende afscheid van Niels Langens als speler van de Bluepers. Alle fans, familieleden en overige personen die Bluepers, en met name Niels Langens, een warm hart toedragen zijn op 6 mei om 10.00 uur van harte welkom op sportpark de Rijsbos in Oijen voor de uitwedstrijd tegen OVC ‘63 (toegang is gratis).

verslag: Sander Megens

HVCH - Prinses Irene 5 - 2