VERSLAG

Bluepers kansloos op de Rusheuvel

22/04 – Oss - Bluepers is niet opgewassen tegen OSS'20 op een slecht kunstgrasveld. Na een 4-0 achterstand met rust was Bluepers in de tweede helft niet bij machten om met 10 spelers de achterstand weg te werken.

De voortekenen voorafgaand aan de wedstrijd waren niet gunstig voor de Bluepers. Men wist dat men het met een zeer krappe selectie moest doen waarbij er ook nog eens enkele spelers waren die (wegens ouderdom of slechte gewrichten) slecht op het kunstgras uit de voeten kunnen. Ook de wedkantoren waren het hier over eens. Een overwinning voor de thuisploeg leverde volgens de Toto slechts 1,33 keer de inzet op terwijl men voor een overwinning voor de Bluepers maar liefst 28,3 keer de inzet terug kreeg. Een gelijkspel werd nog enigszins mogelijk geacht met een teruggave van 8,1 keer de inzet. De gokkers deden er dus verstandig aan om deze keer een 1tje in te vullen op hun Toto formulier.

Al na enkele minuten was duidelijk dat OSS’20 de aanvallende ploeg was. Het middenveld van Bluepers werd vroeg onder druk gezet en in de omschakeling werd direct de dieptepass richting één van de snelle spitsen gezocht. Het zou ook niet lang duren voordat de 1-0 op het scorebord gezet zou worden. Na knullig uitverdedigen door de Bluepers kreeg OSS’20 een niet te missen kans die simpel binnengetikt werd. Hoewel de Bluepers met enkele gevaarlijke counters wat gevaar wisten te stichten hadden zij geen antwoord op de steekpasses vanuit die dwars door de verdediging heen sneden. Na een goede aanval van OSS’20 over de linkerzijkant werd de bal voor het doel gebracht en eenvoudig binnengewerkt. De Bluepers wisten dat het nu een schier onmogelijke taak zou zijn om de tegenstander te achterhalen. Dit bleek ook het geval te zijn omdat OSS’20 nog tweemaal wist te scoren voor het rustsignaal.

Tijdens de rust kreeg Bluepers nog meer slecht nieuws te verwerken. Een niet fitte van den Akker wilde, met het oog op de wedstrijd van a.s. dinsdag, niet het risico lopen zijn fysiek malheur te verergeren. Hierdoor moesten de Bluepers het restant van de wedstrijd met 10 man vervolgen. OSS’20 leek compleet van slag op de nieuwe strijdwijze van Bluepers daar Broeksteeg enkele minuten na rust de 4-1 binnen schoot. Hoewel de Bluepers de wedstrijd iets beter onder controle leken te krijgen was het toch OSS’20 dat de score verder opvoerde. Na enkele discutabele beslissingen van de arbiter van dienst kwam het op 6-1. Na twintig minuten werd de schade nog groter toen Megens met een liesverrekking naar de kant moest. Zowel de Bluepers als OSS’20 wisten hierna nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand op 7-2 gebracht werd.

Voor de trouwe fans die wekelijks aanwezig zijn tijdens de wedstrijden: Bluepers speelt dinsdagavond om 19.00 uur thuis tegen Prinses Irene. Komt dat zien, komt dat zien!

verslag: Sander Megens

OSS'20 - HVCH 7 - 2