VERSLAG

Bluepers superieur in Vinkel

01/04 – Vinkel - Bluepers liet op de eerste zondag van april geen twijfel ontstaan over wie de betere was in Vinkel. Ondanks dat het twee keer op achterstand kwam liet het niks over van EVVC. Enige smetje was het mankement waar het wel vaker aan ontbreekt en dat is het afmaken van kansen.

Bluepers begon met haar vertrouwde 4-4-2 opstelling waarbij Megens de afwezige Kuppen verving als rechtsachter en waar het middenveld gevormd werd door de Groot, Maas, Broeksteeg en van Cruchten. Voorin waren Stephan Geurts en Pieterse die voor de doelpunten zouden moeten zorgen.

Bluepers en EVVC maakten er in het begin van de wedstrijd een open strijd van. Beide teams konden enkele keren gevaarlijk uitbreken door balverlies van de tegenstander. Na enkele minuten hadden zowel EVVC als de Bluepers een keer gescoord. Door een miscommunicatie tussen van den Akker en van der Biezen kon de bal eenvoudig binnengewerkt worden door een EVVC’er. Nog geen twee minuten later was het echter Gielis met een prachtige voorzet vanaf links die eenvoudig binnengekopt kon worden door een vrijstaande van Cruchten.

Bluepers dacht wat meer controle over de wedstrijd te krijgen maar enkele minuten na de 1-1 stond de 2-1 alweer op het scorebord door matig verdedigen van de bezoekers. Met een schitterende balcontrole in de nek kon een opgekomen middenvelder van EVVC de bal eenvoudig binnenschuiven langs van der Biezen. Bluepers toonde echter veerkracht en bracht de score opnieuw binnen enkele minuten in evenwicht. Maas werd de zestien in gestuurd en produceerde een schot dat voorlangs leek te gaan. Niemand had echter op Pieterse gerekend die de bal bij de tweede pal in het doel kon tikken.

Gesterkt door deze goal gingen de Bluepers op zoek naar de voorsprong. Deze werd na iets minder dan een half uur spelen gevonden door een schitterend schot van Broeksteeg. Na een actie in het zestienmetergebied plaatste hij de bal met een diagonaal schot in de linkerhoek van het doel.

In het restant van de eerste helft gebeurde, behoudens enkele gemiste kansen voor de Bluepers, weinig noemenswaardige dingen. Zo gingen beide teams met een 2-3 stand op het scorebord rusten. In de tweede helft werd Gielis vervangen door Dielissen terwijl Maas wegens lichte hamstringklachten het veld moest ruimen ten faveure van Sander Geurts.

Bluepers ging in de tweede helft vrolijk door met het creëren van kansen. Hierbij rekende het vooral op snelle uitbraken van de gebroeders Geurts, Pieterse en Broeksteeg die steeds de diepte zochten. Na een klein uur spelen was het Pieterse die de bal het strafschopgebied in dribbelde. Omdat twee doelpunten in één wedstrijd te veel van het goede zou zijn besloot hij de bal te laten liggen zodat deze door een EVVC speler in doel geschoten kon worden. Deze faalde niet en schoot de bal dwars door het midden in het doel waardoor de wedstrijd definitief in het slot gegooid werd.

Om een goede uitgangspositie te krijgen voor een hogere eindklassering zochten de Bluepers hartstochtig naar meer doelpunten. Dit leidde tot een flink aantal kansen (zeker 15) waarvan er maar liefst 2! werden omgezet in een doelpunt. In beide gevallen was het een van de gebroeders Geurts die zijn naam op het scorebord mocht brengen. Omdat EVVC niet meer bij machte was om te profiteren van de ruimte die de Bluepers op het middenveld en in de verdediging lieten bleef het 2-6 en deed Bluepers wederom goede zaken in de strijd om de 3e tot en met de 9e plaats.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Chris Gielis (Peter Dielissen 46), Willy vd Akker, Walter v Aalst, Sander Megens;
Middenveld: Mitchell de Groot, Bart Broeksteeg, Laurenz Maas (Sander Geurts 46), Alex v Cruchten;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.