VERSLAG

Bluepers doet wat er werd verwacht

20/11 – HEESCH - Op een mistige zondagmorgen kwam de hekkensluiter OVC'63 uit Oijen op bezoek op sportpark de braaken. Ondanks een slippertje aan het begin werd de wedstrijd profesioneel uitgespeeld: 8-1.

De selectie van Bluepers begint steeds completere vormen aan te nemen. Vandaag maakte Niels Langens zijn opwachting voor zijn rentree na een jaar van blessureleed. Voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter had vd Akker een tactische doorvoering gemaakt in het Elftal. Van Cruchten werd teruggehaald naar het middenveld en Broeksteeg maakte zijn opwachting in de aanval. Vlak voor de wedstrijd diende er nog geïnproviseerd te worden nadat bleek dat Pieterse "nog" niet aanwezig was. Hierdoor startte Kuppen in de basis.

Bluepers begon sterk aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. Zo schoot Dielissen uit een vrije trap op de lat. Echter geheel tegen de verhoudingen in kwam OVC'63 op een 0-1 voorsprong. Niet veel later stond de 1-1 echter alweer op het scorebord na een benutte strafschop van Stephan Geurts, door een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding op de Groot. In de 18e minuut kwam Bluepers op voorsprong nadat Broeksteeg de 16-meter binnenkwam en eenvoudig binnen schoof. In de 20e minuut verliet vd Akker geblesseerd het veld en werd vervangen door v Venrooij, die koud in het veld een levensgrote mogelijkheid liet liggen op de 1-3. Deze viel snel daana toch na een goede voorzet van Dielissen die door v Cruchten adequaat tot doelpunt werd verwerkt. Vlak voor rust kwam Bluepers op 4-1 nadat v Cruchten een diepe bal gaf en Broeksteeg deze oppikte van de verdediging en niet faalde 1 op 1 met de keeper. Hierdoor kon Bluepers met een tevreden gevoel de rust in met een balbezit percentage van 67%

In de rust werd v Cruchten vervangen door Pieterse, die stond te trappelen om het op te nemen tegen zijn oud plaatsgenoten. Meteen vanaf de aftrap werd er goed druk gezet op de verdediging van OVC'63 waardoor zij moeilijk aan voetballen toe kwamen. Dit resulteerde in de 53e minuut in een doelpunt van Broeksteeg na een goede 1-2 met Stephan Geurts. Niet veel later werd het 6-1 nadat Stephan Geurts zich knap vrij speelde in de 16-meter en bekeken raak schoot. Na enkele mogelijkheden voor v Venrooij en de Groot werd het in de 69e minuut 7-1 nadat Broeksteeg diep werd gestuurd en met een stift over de keeper zijn 4e van de middag maakte. In de 75e minuut was het zover en vond er een dubbele wissel plaats. Sander Geurts betrad het veld en tevens maakt Langens zijn rentree. Na een goede actie van v Venrooij kon Sander Geurts in de 82e minuut de bal binnenkoppen en bewees hij weer dat hij een neus voor de goal heeft. Na 90 minuten konden de Bluepers redelijk voldaan van het veld stappen met een 8-1 overwinning. Na de wedstrijd gingen er vooral complimenten naar Laurenz Maas, die niet altijd even gelukkig was in zijn acties maar wel ongelofelijk veel werk had verzet op het middenveld.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Een gedeelte van de selectie gaat dan op trainingskamp in Volendam. Op 4 december begint de terugronde van de competitie met een wedstrijd tegen Maaskantse Boys waarin iets rechtgezet dient te worden.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Chris Gielis, Willy vd Akker (Niels v Venrooij 20), Walter v Aalst, Bart Kuppen;
Middenveld: Mitchell de Groot, Alex v Cruchten (Joost Pieterse 45), Laurenz Maas, Peter Dielissen (Niels Langens 75);
Aanval: Stephan Geurts (Sander Geurts 75), Bart Broeksteeg.