VERSLAG

Bluepers werkt aan doelsaldo

13/11 – NISTELRODE - Waar Bluepers in voorgaande wedstrijden nogal wat moeite had met scoren, kon het deze wedstrijd flink aan het doelsaldo werken. Op bezoek bij Prinses Irene werd het 0-8 voor de bezoekers.

Bluepers startte met haar vertrouwde opstelling van de laatste weken. Door afwezigheid van van Aalst mocht Megens sinds enige tijd zijn opwachting in de basis maken.

Bluepers startte de wedstrijd wat stroef en kon de voetballende oplossingen niet gevonden krijgen. Prinses Irene veroverde de bal nog voor Bluepers fatsoenlijk kon uitverdedigen. De thuisclub was echter niet bij machte om voor serieus gevaar te zorgen.

Na tien minuten was het plotseling Bluepers dat op voorsprong kwam. Vanuit het niets lanceerde Pieterse een hard schot op het doel van Prinses Irene. De keeper had moeite met het verwerken van de bal en plaatste deze zo voor de voeten van Stephan Geurts die eenvoudig de 0-1 kon binnenschieten.

Bluepers leek wat meer vertrouwen te krijgen door deze plotselinge voorsprong en kreeg de wedstrijd wat beter onder controle. Na 17 minuten schonk Maas een enorme kans aan Dielissen. Deze maakte hier optimaal gebruik van door de keeper te omspelen en de bal met links in het doel te schuiven. Al na een half uur werd de wedstrijd beslist. Maas kon vrij opkomen en loste net buiten de zestien meter een schot op doel dat net aangeraakt werd door een verdediger. Hierdoor schatte de keeper van Prinses Irene de bal niet goed in en caramboleerde de bal via de armen van de keeper het doel in.

Tijdens de rust werd Megens vervangen door Broeksteeg die op het middenveld ging spelen. De Groot zakte hierdoor een linie terug. Al na 3 minuten in de tweede helft had er al 0-5 op het scorebord kunnen staan. Pieterse kreeg een prima voorzet vanaf de linkerkant maar was het doel volledig kwijt en mikte ruim naast. Ook Broeksteeg kreeg nog een grote kans maar de keeper was attent en redde prima.

In de 50e minuut werd het echter toch 0-4. Stephan Geurts maakte zijn tweede van de ochtend door een uitstekende actie van Broeksteeg. Deze maakte gebruik van slecht uitverdedigen van de defensie van Prinses Irene en schonk Geurts een niet te missen kans.

Prinses Irene had totaal geen weerwoord meer op het spel van Bluepers. Het werd nog tweemaal gevaarlijk via kopballen uit standaard situaties. Beide ballen misten echter richting om een gevaar te vormen voor keeper van der Biezen. Na 65 minuten kwam Prinses Irene er gevaarlijk uit via de rechterkant. Een hoge voorzet werd echter goed onderschept door van der Biezen die het spel snel hervatte. In de tegenaanval kon Geurts de bal via het midden naar een vrijstaande Dielissen op links krijgen. Deze kon een lage voorzet op Broeksteeg geven die eenvoudig kon profiteren en zo de 0-5 binnenschoot.

Na 67 minuten ontstond er opwinding op de tribunes. Oorzaak hiervan was de warming-up van Sander Geurts. Toen deze in de 75e minuut gewisseld werd in plaats van Kuppen klonk er een oorverdovend gejuich van de Bluepers supporters. Na bijna een jaar blessureleed konden zij hun steraanvaller weer in actie zien. Geurts liet ook direct zien waarom de supporters hem zo gemist hadden. Koud in het veld scoorde hij de 0-6 na een uitstekende diepe bal van Gielis op Broeksteeg die de bal kon voorzetten.

Bluepers bleef aanvallen en kon in het slot van de wedstrijd nog twee treffers bijschrijven. Beide treffers werden gemaakt door een van de gebroeders Geurts. De eerste door Stephan die een voorzet van Pieterse koelbloedig afrondde en daarna zijn beroemde “Paolo Henrique” dansje voor de derde keer kon opvoeren. Bij het laatste doelpunt was Sander Geurts net iets eerder bij een diepe bal van Maas dan de keeper zodat de eindscore van 0-8 op het scorebord gezet kon worden.

Na nog een moeizame redding van van der Biezen uit een vrije trap van Prinses Irene vond de arbiter het welletjes. Hij floot voor de laatste maal en stuurde Bluepers met een tevreden gevoel richting kleedkamer.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Chris Gielis, Sander Megens (Bart Broeksteeg 46), Willy vd Akker, Bart Kuppen (Sander Geurts 75);
Middenveld: Mitchell de Groot, Alex v Cruchten, Laurenz Maas, Peter Dielissen;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.