VERSLAG

Bluepers maakt het zichzelf onnodig lastig

30/10 – GEFFEN - Bluepers heeft afstand genomen van de onderste regionen door een 2-3 uitoverwinning bij Nooit Gedacht. Door een waslijst aan afwezige werd er niet goed gevoetbalt. Ondanks werden er toch voldoende kansen gecreëerd, welke er echter op wonderlijke wijze niet in wilde.

Bluepers startte de wedstrijd met een ongebruikelijke opstelling. Dielissen kon sinds lange tijd zijn kwaliteiten als verdediger weer tentoon spreiden terwijl Pieterse zijn loopvermogen als middenvelder kon uittesten. Gastspelers Timmers, van der Steen en van de Ven kregen posties op het middenveld en in de aanval toebedeeld.

Na een wat aftastend begin was het Bluepers dat enkele kleine kansen kreeg. Voornamelijk via afstandsschoten van Broeksteeg en Timmers werd geprobeerd het doel te vinden, dit echter zonder resultaat.

Na enkele minuten ervoor een grote kans gemist te hebben bracht Broeksteeg na 35 minuten spelen de stand op 0-1. Een korte bal van Geurts werd aangenomen en vakkundig door de Nooit Gedacht defensie heen gefrommeld waarna hij eenvoudig de bal in het doel kon schuiven. Enkele minuten later werd de voorsprong echter alweer uit handen gegeven. Na slecht uitverdedigen kon Nooit Gedacht de bal op de helft van Bluepers oppikken en kon er een afstandsschot gelost worden. Door een onbedoelde touchering van de bal was keeper van der Biezen kansloos op de inzet. Hierdoor gingen de teams met een 1-1 stand de rust in.

Na rust was het opnieuw Bluepers dat de leiding nam. Timmers kreeg de bal iets voorbij de middellijn aangespeeld en zag de keeper van Nooit Gedacht iets te ver voor zijn doel staan. Het afstandsschot dat volgde paste precies tussen de lat en de keeper zodat het scorebord op 1-2 gezet kon worden. Bluepers bleef dreigend en kreeg enkele kansen op de 1-3. Na een prima aanval via de linkerkant kon Timmers de bal via de paal bij vd Ven krijgen. Deze rondde koelbloedig af door via de keeper de bal in het doel te poeieren. Bluepers kreeg nog één grote kans op de 1-4. Broeksteeg had echter liever de bal met keeper en al in de goal dan dat hij alleen de bal in het doel legde. Vanaf vijf meter schoot hij vrijstaand recht op de keeper.

De laatste tien minuten ging Nooit Gedacht met meer opportunisme spelen waardoor Bluepers teruggedrongen werd. Vlak voor het einde werd Nooit Gedacht een zeker lijkende strafschop ontnomen maar de scheids besliste anders. De corner die uit dezelfde aanval volgde werd hard ingekopt door een Nooit Gedacht speler waardoor de stand op 2-3 kwam. De tijd was voor Nooit Gedacht echter te kort om nog de gelijkmaker te produceren.

Na afloop toonde Broeksteeg zich, ondanks het matige spel, toch tevreden. “Het was een draak van een wedstrijd maar gelukkig kunnen de drie punten mee in de tas naar Heesch”. “Nu ervoor zorgen dat we de wedstrijden blijven winnen zodat we weer komen te staan waar we thuis horen”.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Chris Gielis (Sander Megens 75), Walter v Aalst (Mitchell de Groot 46), Willy vd Akker Peter Dielissen;
Middenveld: René Timmers, Bart Broeksteeg, Sander vd Steen, Joost Pieterse;
Aanval: Stephan Geurts, Henk vd Ven.