VERSLAG

Effectief Nulandia klopt Bluepers in gelijkopgaand duel

25/09 – HEESCH - Na een benauwde overwinning op Berghem Sport in het vorige duel, was het deze keer Nulandia dat op bezoek kwam in Heesch. Beide teams troffen elkaar vorig seizoen al twee maal waarin beide wedstrijden door Bluepers gewonnen werden.

Bluepers begon daarom met enig vertrouwen aan de wedstrijd wat al na enkele minuten resulteerde in de 1-0 die gemaakt werd door Dielissen. Deze werd diep gestuurd door Maas waarna hij de bal na een goede actie langs de keeper in het doel kon schuiven. Nulandia herpakte zich vrijwel onmiddellijk en zette de Bluepers vervolgens al vroeg onder druk waardoor de bal niet goed in de ploeg kon worden gehouden door de gastheren. Nulandia hanteerde veelvuldig de lange bal van achteruit die regelmatig doorgekopt werd door de beide spitsen. Na 18 minuten werd het 1-1 door een van de spitsen van Nulandia die na een voorzet volledig ongedekt in kon koppen. Bluepers leek even van slag waardoor het spel met de minuut slordiger werd. Ondanks het feit dat het middenveld werd beheerst door Nulandia, kon Dielissen een  onhoudbaar schot lanceren dat via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Nulandia op 1-2. Na een dieptepass kon de linkerspits van Nulandia de bal voorzetten. De mee opgekomen middenvelders werden volledig vrijgelaten door de Bluepers defensie en wederom kon de bal ongehinderd in het doel van de Bluepers geschoten worden.

Vlak voor rust kreeg Bluepers een derde tegentreffer te incasseren. Na matig wegwerken van een dieptepass kon een Nulandia middenvelder de bal oppikken en een dieptepass geven op een van de Nulandia spitsen. Waar zowel de Bluepers als het publiek een zuivere buitenspelpositie van de tegenstander zagen, werd dit anders waargenomen door zowel de scheids- als de grensrechter. Het resultaat was een verbouwereerde Bluepers defensie die de Nulandse aanvaller vrij liet scoren.

Na in de rust enkele omzettingen te hebben gedaan (van Venrooy voor Pieterse en Kuppen voor van Cruchten) werd de tweede helft gestart met een Bluepers elftal dat vol voor de winst speelde. Er werd vroeg druk gezet en Nulandia kon de bal alleen nog hoog, hard en wijd inleveren bij de laatste linie van de Bluepers.

Hoewel Bluepers continu dreigend richting het doel van Nulandia aanviel, was het niet bij machte om voor serieus gevaar te zorgen. Telkens was de beslissende pass of aanname niet goed waardoor de Bluepers geen doelpunten kon forceren. Bovendien redde de keeper van Nulandia goed op enkele schoten van Broeksteeg en Dielissen.

Halverwege de tweede helft maakte Bluepers toch de aansluitingstreffer. Een vrije trap net buiten de zestien werd knap ingeschoten door Broeksteeg die de onoplettendheid van de Nulandse defensie benutte. Het lot was Bluepers deze ochtend echter niet gunstig gezind. Via één van de schaarse aanvallen van Nulandia werd een volgende tegentreffer geïncasseerd. Een lage voorzet kon niet goed verwerkt worden door v/d Akker waarna een Nulandse spits vrijstaand kon binnenschieten. Met de 2-4 op het scorebord verloren de Bluepers ook nog van Venrooij die iets te onstuimig op de keeper van de tegenstander doorliep en hierdoor ongelukkig terechtkwam. Met een uit de kom geraakte schouder, werd hij vervangen door Pieterse die het restant van de wedstrijd mocht volmaken.

Met nog enkele minuten op de klok toonden de Bluepers toch nog enige veerkracht. Via een prima aanval over de linkerflank werd Gielis in de zestien aangespeeld. Hij had voldoende tijd om te bedenken waar hij de bal zou plaatsen en besloot na enkele seconden toch maar in de linkse hoek te schieten. Na een uitstekende voorzet van Gielis, kreeg Broeksteeg het nog voor elkaar om bal richting het doel te koppen. De Nulandse keeper werd echter gered door één van zijn verdedigers die de bal van de lijn af kopte.

De resterende tijd bleek echter te toch kort te zijn voor de Bluepers om de gelijkmaker te produceren. Diverse spelers spraken na de wedstrijd over een dubbel gevoel. ‘Een gelijkspel was wellicht terecht geweest maar we hebben het aan onszelf te wijten. Als je je eigen kansen niet benut en de tegenstander zo makkelijk laat scoren verdien je het ook niet om een gelijkspel eruit te slepen’ aldus Maas en van der Biezen na afloop van het duel.

verslag: Sander Megens

HVCH - Nulandia 3 - 4