VERSLAG

Spektakelstuk tijdens jubileum Bluepers

18/09 – BERGHEM - Bluepers maakt het zichzelf onnodig lastig tegen Berghem Sport tijdens de 100e wedstrijd in de historie van de club. Na een magere 0-1 ruststand, kwam de wedstrijd na rust los en ontaarde in een spektakelstuk met een uiteindelijke 4-6 eindstand.

Beide partijen begonnen zeer aftastend aan de wedstrijd. Bluepers had het meeste balbezit terwijl Berghem Sport er via enkele counters uit probeerde te komen. Enkele afstandsschoten werden gelost maar deze waren niet gevaarlijk genoeg om de keepers aan beide zijdes te passeren. Bluepers kon, door het vele balbezit, enkele aanvallen plaatsen via de linkerkant, waar de Groot en Gielis veel vrijheid hadden om met de spitsen en centrale middenvelders te combineren. De eindpass was echter vaak niet op maat waardoor de stand gelijk bleef. Aan de andere zijde wist Berghem Sport in de omschakeling enkele keren gevaarlijk voor het doel van Gerrit-Jan Leeijen te komen. Sterk keeperswerk zorgde er echter voor dat een goede kopbal en de daaruit volgende rebound niet tot treffer geproduceerd konden worden.

Vlak voor rust maakte Bluepers dan toch de 0-1. Broeksteeg werd diep gestuurd door Gielis waarna hij, na enig grabbelen en graaien van de keeper, deze zelfde keeper a la Suarez kon omspelen en eenvoudig de bal binnen kon schieten. Enkele minuten later zouden, volgens Geurts, de Bluepers de 0-2 gemaakt hebben. De scheidsrechter besloot echter een gevaarlijke aanval te onderbreken voor het rustsignaal.

Tijdens de rust werd Dielissen ingebracht als rechtsback in plaats van Megens. Berghem Sport leek compleet van de kaart te zijn van deze wissel aangezien alle spelers stonden te slapen bij drie goals die kort na elkaar vielen. Geurts scoorde tweemaal waarbij aan een van de beide goals een machtige sprint vooraf ging. Daarnaast scoorde Maas eenvoudig nadat de keeper dacht dat zijn doel enkele meters opgeschoven was en daardoor compleet verkeerd opgesteld stond.

Enkele wissels en gemakzucht zorgden ervoor dat Berghem Sport terugkwam tot 3-4. Berghem Sport ging wat opportunistischer spelen en bracht een extra spits in het veld. Binnen vijf minuten kregen de spitsen van Berghem Sport enkele niet te missen kansen die er allemaal in vlogen. Bluepers besloot om wat meer in te zakken en wat meer op de counter te spelen wat resulteerde in de 3-5 die door Broeksteeg gemaakt werd. Lang konden de Bluepers echter niet van deze voorsprong genieten aangezien Berghem Sport nog geen minuut later, door een verwoestende uithaal in het dak van het doel, de 4-5 maakte. Berghem Sport ging vol op de aanval spelen en Bluepers had het moeilijk om de aansluiting met de spitsen te blijven vinden. Echter, na een diepe bal van Maas die door Broeksteeg opgepikt werd bracht hij de veilige marge van twee doelpunten opnieuw tot stand.

Met nog enkele seconden op het scorebord wist Berghem Sport dat het van deze achterstand niet meer terug kon komen. Bluepers kwam hierdoor slechts met de schrik vrij en pakte de eerste driepunter van het seizoen 2011-2012.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Willy vd Akker, Walter v Aalst, Sander Megens (Peter Dielissen 45);
Middenveld: Chris Gielis (Nick vd Biezen 60), Alex v Cruchten, Laurenz Maas, Bart Broeksteeg;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.