VERSLAG

Bluepers tevreden met gelijkspel

11/09 – HEESCH - Door een laat doelpunt van FC Schadewijk hield Bluepers onverdiend een punt over aan de competitiewedstrijd tegen FC Schadewijk (3-3). Het team van Van den Akker had even kans op de overwinning, maar slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden.

Vanaf de aftrap werden de Bluepers vast gezet door FC Schadewijk die goed acteerde tussen de linies en met veel beweging en loopacties het middenveld van Bluepers kapot speelde. Na enkele goede reddingen van Gerrit-Jan Leeijen werd het halverwege de 1e helft toch 0-1 voor FC Schadewijk na een doelpunt waar een luchtje van buitenspel aan zat. Niet veel later werd het ook 0-2 nadat er zwak werd uitverdedigd. Ondanks dat er nauwelijks aanvallende intenties waren geweest werd het op slag van rust toch 1-2 nadat v Cruchten een diepe crossbal gaf op Broeksteeg. Die de keeper omspeelde en eenvoudig binnen tikte. Dit gaf wat vertrouwen voor de 2e helft.

Er werd in de 2e helft beter gestart als de 1e helft. Waardoor FC Schadewijk wat minder aan voetballen toe kwam. Dit resulteerde echter niet echt in kansen. Toch kwam Bluepers terug tot 2-2, nadat Bennie goed voorbij zijn tegenstander ging maar neer werd gehaald. Er moet gezegd worden dat de tegenstander goed weg kwam met slechts geel. De vrije trap werd door Geurts 'verwoestend' recht op de goal geschoten, waardoor de keeper 'kansloos' was. Niet veel later werd het 3-2 door Broeksteeg die alleen door kon richting de zestien na een goede uittrap van Leeijen. Het werd echter steeds lastiger om de voorsprong vast te houden doordat de meeste spelers alles hadden gegeven. Ondanks dat Bluepers een aantal keer goed weg kwam werd het vlak voor tijd toch 3-3.

"We waren dicht bij een overwinning, maar aan de stilte in de kleedkamer was te merken dat we dit seizoen beter moeten spelen om mee te blijven doen. We houden een nare nasmaak over aan dit duel, maar er is maar één remedie voor dit soort situaties en dat is wedstrijden winnen." aldus Walter v Aalst

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Chris Gielis, Sander Megens, Willy vd Akker (Walter v Aalst 46), Bart Kuppen;
Middenveld: Niels v Venrooij, Bart Broeksteeg, Laurenz Maas, Peter Dielissen;
Aanval: Alex v Cruchten (Stephan Geurts 46), Joost Pieterse (Mitchell de Groot 46).