VERSLAG

Bluepers blameert zich in 1e wedstrijd

04/09 – MAREN KESSEL- De verwachtingen waren hoog gespannen voor aanvang van de eerste wedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen had Maaskantse Boys in beide wedstrijden niks te vertellen, waardoor dus alleen 3 punten zouden tellen. Na de 1e helft was er voor Bluepers nog niks aan de hand. Er was 45 minuten gedomineerd en er stond een 0-1 ruststand op het scorebord. In de 2e helft ging het niveau echter dramatisch achteruit en eindigde de wedstrijd met een 3-2 nederlaag.

Er leek niks aan de hand in de 1e helft. Maaskantse Boys werd net buiten de eigen zestien meter vast gezet en kwam slechts spaarzaam over de middenlijn. Dit resulteerde dan ook vanaf het 1e fluitsignaal in diverse goede mogelijkheden. Deze waren echter niet besteedt aan Maas, Pieterse, v Cruchten, Gielis, de Groot en vooral Broeksteeg. In de loop van de 1e helft werd het wel duidelijk dat er een doelpunt nodig was om het verzet te breken. Halverwege de 1e helft leek Bluepers op voorsprong te gaan komen. Maas stuurde Broeksteeg diep en die omspeelde de keeper, maar werd op dat moment getorpedeerd door zowel de keeper als centrale verdediger. Curieus genoeg leverde dit geen kaarten op, maar alleen een vrije trap op de rand van de zestien. Na nog diverse mogelijkheden werd het vlak voor rust toch 0-1. Na de eerste echt uitgespeelde aanval was het Broeksteeg die rustig bleef nadat hij oog in oog met de keeper stond.

In de rust werden een aantal wissels toe gepast en was men klaar om verder door te drukken en een grote uitslag neer te zetten. Het pakte echter geheel verkeerd uit. Vanaf het fluitsignaal na rust zat Bluepers totaal niet meer in de wedstrijd. De passing over 2 meter mislukte, en de bijna alleen nog maar gespeelde lange ballen kwamen niet aan. Doordat Bluepers het tempo liet zakken kreeg Maaskantse Boys de kans om het spel over te nemen. Dit resulteerde dan ook in een 3-1 stand met nog zo’n 5 minuten te spelen. In de blessure tijd werd het nog wel 3-2 na een vrije trap van Maas, die licht van richting werd veranderd waardoor de keeper kansloos was. De Bluepers dropen af met het schaamrood op de kaken en na de wedstrijd duurde de discussies nog lang voort. Het enige positieve aan de wedstrijd was dat er geen blessuregevallen zijn bijgekomen na enkele aanslagen van de spelers van Maaskantse Boys. Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Schadewijk.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Walter v Aalst, Willy vd Akker, Bart Kuppen (Nick vd Biezen 60);
Middenveld: Sander Megens (Niels v Venrooij 46), Chris Gielis (Peter Dielissen 46), Bart Broeksteeg, Laurenz Maas;
Aanval: Alex v Cruchten, Joost Pieterse.