VERSLAG

Bluepers sluiten seizoen in stijl af

15/05 – GEFFEN - Voor aanvang van de slotwedstrijd wisten de Bluepers wat de taak was om nog uitzicht te houden op het kampioenschap. Er diende gewonnen te worden van Nooit gedacht alvorens men kon hopen dat NLC’03 punten zou verspelen tegen Margriet.

Nooit gedacht leek onder de indruk van de entourage rondom het veld (er hing maar liefst 1 spandoek) en hierdoor begonnen de Bluepers beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Nooit gedacht speelde slordig en had daardoor moeite om dichtbij de goal van de Bluepers te komen. Aan de andere kant waren het vooral enkele afstandsschoten van Rudie de Bie en Peter Broeksteeg waarop redding gebracht werd door de defensie van Nooit gedacht. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de kansen aan beide zijdes groter. Bluepers kreeg enkele goede kansen waarvan er een verzilverd werd door Stephan Geurts. Hij schoot de bal uiterst bekeken met een puntertje in de verre hoek. Hoewel Bluepers onzorgvuldig met de kansen om sprong werd er voor de rust geen schade opgelopen doordat Nooit gedacht de scherpe counters niet wist om te zetten in doelpunten.

Na rust was het spel van beide elftallen niet om over naar huis te schrijven. Ballen werden te snel ingeleverd bij de tegenstander waardoor het moeilijk was om spelers in scoringskans te brengen. Bart Broeksteeg had na enkele minuten de 2-0 op zijn schoen maar schoot de bal huizenhoog over het doel. Na een klein uur spelen gaf Peter Broeksteeg de bal echter strak voor het doel zodat een compleet vrijstaande Alex van Cruchten zijn 12e doelpunt van het seizoen kon binnenschuiven. Met deze 2-0 voorsprong kregen de Bluepers meer rust aan de bal waardoor het spel enigszins verbeterde. Na een volgende mogelijkheid van Peter Broeksteeg, die de bal hard op de paal schoot, kwam de bal via een kluts bij Rudie de Bie terecht. Deze rondde koelbloedig af door de bal via de keeper de goal in te schieten.

Net toen Bluepers dacht de score verder uit te bouwen kreeg het een ongelukkige tegengoal kregen. De bal kwam hoog voor via de rechterkant en leek een makkelijke prooi voor keeper Nick van der Biezen. De bal stuiterde echter weg via een kuiltje in het gras waardoor een aanvaller van Nooit gedacht de bal panklaar voor zijn voeten kreeg en deze eenvoudig binnen kon tikken.
Niet uit het veld geslagen door deze tegengoal nam Bart Broeksteeg zijn team bij de hand door in de eindfase twee doelpunten te scoren. De eerste was een wonderschone vrije trap vanaf de linkerkant. De bal verdwijn uiterst precies onder in de verre hoek. Zelfs de keeper van Nooit gedacht stond van verbazing te kijken hoe de bal in het doel verdween. Bij zijn tweede goal van de middag werd hij op randje van buitenspel diep gestuurd door Rudie de Bie waarna hij oog in oog met de keeper koel afrondde.

Vlak voor het eindsignaal bracht Nooit gedacht de stand op 2-5 door een van richting veranderd schot waarop van der Biezen volledig kansloos was.

Omdat ook NLC’03 haar wedstrijd tegen Margriet won zijn de titelkansen voor de Bluepers definitief voorbij. Desondanks kreeg een mooie tweede plaats in de competitie later nog extra glans vanwege het binnenhalen van het laatst te behalen periodekampioenschap.

verslag: Sander Megens

Nooit Gedacht - HVCH 2 - 5