VERSLAG

Bluepers houdt titeldroom levend

08/05 – BERGHEM - Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Berghem Sport op het programma. Bluepers wist dat het een zware middag zou worden, aangezien dit vrijwel altijd het geval is bij Berghem uit. Bij winst zou Bluepers een minieme kans houden op de titel. Door de 3-2 overwinning bleef de titeldroom in leven, maar door de winst van NLC’03 is de kans weer kleiner geworden.

HVCH begon slap en met weinig beleving aan de wedstrijd tegen Berghem Sport. Terwijl men van de thuiswedstrijd wist dat er zeker niet te makkelijk over mocht worden gedacht. Al hoewel Berghem het betere van het spel had was het toch HVCH dat de beste kansen creëerde. Deze waren echter niet besteed aan Geurts, v Cruchten en Broeksteeg. Het was echter toch Berghem Sport dat een 1-0 voorsprong nam. Nadat de bal in de kluts door een verdediger tegen een speler van Berghem werd geschoten. Niet veel later volgde er een gele kaart voor Willy vd Akker wegens commentaar op de leiding. Na een goede steekbal van Stephan Geurts werd er een keer niet gevlagd voor buitenspel en kon Broeksteeg alleen op de keeper af. Deze rondde koel af in de verre hoek. Vlak voor rust werd Laurenz Maas nog alleen voor de keeper gezet, hij schoot echter te gehaast. Zo ging men de rust in met een 1-1 gelijkspel.

Na te zijn afgekoeld begon HVCH na enkele wissels sterk aan de 2e helft. Geurts zette Broeksteeg alleen voor de doelman, maar met een katachtige reactie wist hij een doelpunt te voorkomen. Niet veel later was het opnieuw Geurts die met een slim balletje door de benen Broeksteeg vrij in de zestien zette, waarna Alex v Cruchten een niet te missen kans werd geboden. Na de 2-1 ging HVCH steeds meer tegen zichzelf voetballen. Ondermeer door de vlagger van Berghem, die schijnbaar doordeweeks op het vliegveld werkt, die constant onterecht zijn vlag de lucht in stak. In de 70e minuut kreeg Berghem Sport een penalty voor een vermeende handsbal van Walter v Aalst. Dit betekende de 2-2. In de 81e minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer. Sander Megens stuurde v Cruchten diep, en hij rondde de bal netjes af. Er kwamen nog een aantal kansen, maar deze werden niet benut. Vlak voor tijd viel Bart Kuppen uit met een ogenschijnlijk zware hamstring blessure. In de blessuretijd kwam Broeksteeg nog goed weg met een gele kaart na een trappende beweging richting zijn tegenstander.

Volgende week wacht Nooit Gedacht in Geffen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Hierin staat naast het kampioenschap tevens een periodetitel bij HVCH op het spel.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Walter v Aalst, Willy vd Akker, Mitchell de Groot (Chris Gielis 46);
Middenveld: Peter Dielissen (Joost Pieterse 46), Bart Broeksteeg, Laurenz Maas, Niels v Venrooij (Sander Megens 46);
Aanval: Stephan Geurts, Alex v Cruchten.