VERSLAG

Bluepers geeft in slotfase bijna de punten weg

17/04 – VINKEL - Zonder zelf echt heel goed te spelen kwamen de Bluepers eigenlijk nimmer in gevaar tegen EVVC. Toch mocht het in het slotfase blij zijn dat het nog één punt mee terug nam naar Heesch.

De Bluepers, die door de vele blessures slechts over één fitte wissel konden beschikken, begonnen enorm slecht aan de wedstrijd. Na zo’n 5 minuten hadden de meeste Heeschenaren de bal nog niet geraakt. Laat staan dat ze op de helft van Vinkel waren geweest. Langzaam begon echter het tij te keren en de bal werd steeds beter in de ploeg gehouden. De eerste goede kansen waren dan ook voor Bluepers. Deze waren echter niet besteed aan Geurts, Gielis en Broeksteeg. Na een half uur spelen was het eindelijk raak, 0-1. Maas speelde de bal in op Broeksteeg, die op klassieke wijze verdraaide waarna hij de zestien kon binnendringen en de bal in de verre hoek punterde. HVCH bleef in de 1e helft de bovenliggende partij maar wist geen grote kansen meer te creëren.

In de 2e helft werd EVVC sterker, vooral door het inbrengen van een nieuwe spits, maar de beste kansen bleven voor Bluepers. Een handval loopzuivere kansen werden om zeep geholpen door Maas, Pieterse en vooral Broeksteeg. Zoals een oude voetbalregel geldt was het ook afgelopen zondag het geval, zodra je zelf de kansen niet benut valt de goal aan de andere kant. Een voorzet vanaf de zijkant werd verkeerd beoordeeld door Kuppen en vd Biezen door een communicatiestoornis. Hierdoor kon de spits van EVVC de bal eenvoudig binnenschieten. Vlak voor tijd kwam HVCH goed weg. Een onnodige overtreding van Maas werd beoordeeld als strafschop. Gelukkig voor de Bluepers werd deze op de lat geschoten en hield men toch nog een punt over aan de wedstrijd. Het was echter niet voldoende om de koppositie te behouden.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Walter v Aalst (Alex v Cruchten 46), Willy vd Akker, Chris Gielis;
Middenveld: Peter Dielissen, Bart Broeksteeg, Laurenz Maas, Sander Megens;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.