VERSLAG

Bluepers dodelijk effectief in 1e helft tegen TOP

03/04 – OSS - Bluepers was al ongeslagen in de competitie sinds november, maar wist dat er ook van TOP gewonnen diende te worden om de koppositie te handhaven. Dit resultaat zou er ook komen, want de Heeschenaren kaapten middels een 1-5 zege de drie punten weg in Oss. Of de overwinning ook geheel verdiend was kan betwist worden: TOP domineerde een groot deel van de wedstrijd maar faalde in de afronding, terwijl Bluepers uiterst effectief omsprong met de mogelijkheden.

Bluepers begon moeizaam aan de wedstrijd. De gekozen 4-3-3 formatie bleek niet de juiste keuze, hierdoor kwam men constant een speler tekort op het middenveld. Toch was het Bluepers dat brutaal de leiding nam. Broeksteeg jaagde door op rechts en kreeg de bal gelukkig mee. Hij gaf de bal strak voor en na een goed “overstapje” van Kuppen kwam de bal voor de voeten van Pieterse die genadeloos de trekker overhaalde en de bal in de verre kruising plaatste.

In de 18e minuut was het weer raak voor de Bluepers. Nadat vd Akker eerder al gevaarlijk was geweest bij een hoekschop, was het evenals vorige week weer raak na een goede corner van Maas. Bluepers kwam steeds meer in zijn spel te voetballen waarbij de tegenstander zich geen raad wist met de om de beurt opkomende middenvelders. Na een half uur spelen was het Maas die vanaf links Broeksteeg alleen voor de keeper zette met een steekbal, en deze wist wel raad met dit buitenkansje.

Nadat er een goal van TOP was afgekeurd kwam Bluepers vlak voor rust op 0-4. Nadat Broeksteeg eerder al een grote kans voorlangs had geschoten was het nu wel raak nadat er slecht werd uitverdedigd door de Ossenaren en de bal in de rechter onderhoek werd geplaatst. Hierdoor ging Bluepers met een enigszins geflatteerde uitslag de rust in.

In de 2e helft werden er een aantal omzettingen gedaan. Doordat Pieterse en Maas werden gewisseld kwamen vd Biezen en de Groot op het middenveld te voetballen. Vrijwel direct vanaf de rust werden de Heeschenaren onder druk gezet. Hier zijn ze eigenlijk de hele 2e helft niet meer onderuit gekomen. De spitsen van de Ossenaren gingen echter slordig om met de kansen en vonden steeds weer de uitstekende keeper Leeijen op hun pad.

Na zo’n 70 minuten maakte TOP de 1-4. Dit was een teken voor vd Akker om zich te wisselen met Maas om zo te proberen weer grip op de wedstrijd te krijgen. TOP bracht echter nog een aantal aanvallers waardoor v Cruchten en Geurts zowat op het middenveld kwamen voetballen. Hierdoor leek de formatie nog het meest op een 4-6-0 systeem.

De stand werd echter met hangen en wurgen vast gehouden. In de blessuretijd werd Broeksteeg nogmaals diep gestuurd door Gielis waardoor hij 1 op 1 met de laatste man kwam te staan. Nadat deze de bal door de benen kreeg kon hij niks anders dan een overtreding maken. Dit resulteerde in een penalty en scoorde de Groot zijn 1e goal voor de Bluepers.

Aankomende donderdag krijgen de Heeschenaren Margriet op bezoek. Dit zal hoogstwaarschijnlijk een zwaardere wedstrijd worden dan de enigszins geflatteerde overwinning van deze zondag.

verslag: Bart Broeksteeg

TOP - HVCH 1 - 5