VERSLAG

Bluepers rolt Maaskantse Boys op ondanks zwak spel

27/03 – MAREN KESSEL - Ruikend naar alcohol en met slapende oogjes verzamelden de meeste Bluepers zich ’s ochtends op sportpark de Braaken. Vervolgens vertrokken de Heeschenaren (met een tussenstop), op de Martien Arts manier, richting Maren-Kessel. Alwaar zij een warming up van  zeker 5 minuten hebben gehouden. Kortom een perfecte voorbereiding.

Na talloze officiële documenten lekte nu ook de tactiek van Bluepers uit naar de media. Op de Wiki stond te lezen dat het team zich opstelde in een 4-4-2-formatie. De speaker verwelkomde de bezoekers en gaf de volgende basisopstelling: Leeijen – Kuppen, v. Aalst, v.d. Aker, de Groot – v.d. Biezen, Megens, Maas, Dielissen – Geurts, Pieterse.

Ondanks dat HVCH niet geconcentreerd aan de wedstrijd begon scoorde de Heeschenaren een vroege goal. De 1-0 werd op het scorebord gezet door een knappe kopgoal in de bovenhoek door van de Akker.  Diezelfde helft kreeg Kuppen een levensgrote kans op schitterend aangegeven van Dielissen maar toonde direct aan waarom hij geen spits is.

Het missen van kansen deerde de Bluepers niet, dit resulteerde dat de Maaskantse Boys de eerste helft geen enkele kans konden creëren. In tegenstelling tot de Heeschenaren die in de eerste helft nog 2 goed uitgespeelde goals maakte door achtereenvolgens Laurenz Maas & Peter Dielissen.
De spelers van Heesch konden hun thee gaan drinken met het gevoel dat de overwinning wel zeker was. Deze gedachtegang was overigens volledig terecht.

Na de rust wilde de mannen uit Maren-Kessel nog wel een goal proberen te maken, maar verder als het woord proberen kwamen zij dan ook niet. De tweede helft stond voornamelijk in het teken van het bewust missen van kansen. Dielissen, Maas en vd Biezen kregen legio kansen maar verzuimden deze af te maken.

Gelukkig hield topscoorder van Cruchten zijn kop er wel bij. Hij liet zien waarom hij dit jaar de meeste goals had gemaakt en scoorde met een kopgoal op fabuleus aangeven van Broeksteeg.

Ook Stephan Geurts wilde met zijn naam in de boeken komen en scoorde 2 maal. Hierbij zal men nog lang nadenken over de 2e goal die hij op onnavolgbare wijze met zijn rug binnen kon werken. Aan zijn Henrique imitatie tijden het juichen zal hij nog moeten werken. Geurts zelf vermelde na de wedstrijd: “Volgende week doe ik hem nog een keer”.

Tijdens RTL voetbal vermelde Rene van der Gijp dat Maren Kessel er helemaal niks van kon. De letterlijke woorden waren: “Wanneer de Bluepers een fatsoenlijke wedstrijd zouden spelen, zouden dit – Feyenoord taferelen opleveren.”

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Bart Kuppen, Walter v Aalst (Chris Gielis 46), Willy vd Akker, Mitchell de Groot;
Middenveld: Peter Dielissen (Bart Broeksteeg 46), Laurenz Maas, Sander Megens (Alex v Cruchten 46), Nick vd Biezen;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.