VERSLAG

Bluepers pakt verdient punt in blessuretijd

20/03 – HEESCH- Zo’n 10 minuten laten dan gepland, begon de topper tussen de koploper van de competitie en het team met de minste verliespunten. Ondanks de prima weersomstandigheden en een online oproep was de toeschouweropkomst op sportpark de Braaken te Heesch beperkt te noemen.

Voor beide teams was de insteek van de wedstrijd in eerste instantie voornamelijk het voorkomen van een nederlaag. De eerste 15 minuten liet NLC zien waarom ze dit seizoen slechts 2 verliespunten hadden. Ondanks een veelbelovende warming-up kwam HVCH er niet aan te pas en leken ze enigszins verstijft. Het prima positiespel van NLC leidde echter niet tot grote kansen, behoudens enkele schoten uit de tweede lijn. De eerste echt grote kans van de wedstrijd was niet aan Sander Megens besteedt, hij trof na goed doorgaan slechts de lat.

HVCH leek ondertussen steeds meer in de wedstrijd te komen. De 15 toeschouwers waren dan ook verbaasd dat NLC op voorsprong kwam nadat hun voorstopper geheel vrij naar voren kon schuiven en de bal met een droge schuiver in de linker onderhoek plaatste.

HVCH leek in eerste instantie aangeslagen maar bleek enkele minuten later over veerkracht te beschikken. Een scherp aangesneden vrije trap van Maas hoefde door Dielissen slechts met de kruin getoucheerd te worden om de doelman te verschalken: 1-1. HVCH nam het heft in handen en kwam bijna op voorsprong na een counter over links. Willy vd Akker lanceerde Dielissen die de bal vervolgens hard voorgaf. Van Cruchten moest zich strekken en zag de bal jammer genoeg voorlangs gaan.

De spelers leken met hun hoofd al bij de thee toen NLC de bal op het middenveld veroverde en aan de hand van een afgemeten steekpass weer op voorsprong kwam. Men ging rusten met een 1-2 stand.

HVCH begon de tweede helft met enkele wijzigingen. De nog lichtgeblesseerde Broeksteeg nam de plaats van Maas over, Pieterse die van S. Geurts, vd Biezen die van Megens en De Groot kwam voor Kuppen in het veld. Vanwege de wisselingen was HVCH nog zoekende. Hier maakte NLC dankbaar gebruik van: goed combinatiespel zorgde ervoor dat HVCH overal een stapje te laat kwam en dit resulteerde in een pijnlijke 1-3.

De wedstrijd leek hierdoor beslist maar de ingevallen vd Biezen zag brood in een slechte dieptebal. Zijn doorjagen zorgde ervoor dat de keeper geen tijd kreeg om de bal weg te werken. Via hem, vd Biezen, de paal en weer vd Biezen werd de aansluitingstreffer werkelijkheid: 2-3.

Met nog voldoende speeltijd op de klok ging HVCH op jacht naar de oh zo belangrijke gelijkmaker. HVCH werd sterker en sterker en de verdedigers van NLC waren zo nu en dan genoodzaakt om in te grijpen. Meerdere kaarten volgden, waaronder een 2e gele, en dus rode, voor de spits van NLC. Dit was overigens een beslissing die in de media nog breed uitgemeten zal worden. HVCH anticipeerde op de rode kaart en ging achterin 1 op 1 spelen. NLC kon logischerwijs niets anders meer dan verdedigen. Dit leidde tot flink wat irritaties en vooral de scheidsrechter moest het ontgelden.

Tot opluchting van de bank van NLC was de extra speeltijd inmiddels aangebroken en ze leken de overwinning dan ook mee naar huis te nemen. Met nog 1 minuut op de klok plaatste de weer in het veld gekomen Maas van buiten de zestien de bal in de korte hoek. Het schot kon door de doelman alleen gekeerd worden waarop de als breekijzer fungerende van Aalst goed anticipeerde en de trekker overhaalde: 3-3!

Al met al een volledig terechte uitslag van een voetbalgevecht pur sang waarin de toeschouwers, zij het enkele, de grote winnaar waren.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Bart Kuppen (Mitchell de Groot 46), Walter v Aalst, Willy vd Akker, Chris Gielis;
Middenveld: Peter Dielissen, Laurenz Maas (Bart Broeksteeg 46), Sander Megens (Nick vd Biezen 46), Niels v Venrooij;
Aanval: Stephan Geurts (Joost Pieterse 46), Alex v Cruchten.