VERSLAG

Bluepers pakt zwaarbevochten overwinning

27/02 – Nuland – In alles behalve ideale omstandigheden werd de competitiewedstrijd tussen Bluepers en Nulandia afgewerkt. De Bluepers wisten van tevoren dat Nulandia ondanks hun lage klassering een tegenstander was waarmee rekening gehouden moest worden. In de thuiswedstrijd ging men immers met een nipte 5-3 overwinning van het veld.

In een gelijkopgaande eerste helft kreeg Nulandia de beste kansen. Na een kwartier voetballen slalomde een van de aanvallers van Nulandia door de Bluepers defensie heen en werd ongelukkig door Nick vd Biezen gevloerd binnen het zestienmetergebied. De daaropvolgende strafschop werd door Gerrit-Jan Leeijen vakkundig op de paal gekeken zodat de stand gelijk bleef. Bluepers leek wakker geschud door deze gemiste kans waardoor het wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Na een gemiste kans van Peter Dielissen die net niet voorbij de keeper wist te geraken werd de score na een half uur geopend door Joost Pieterse. Een loepzuivere voorzet van Peter Dielissen werd door een in de lucht zwevende Pieterse via de binnenkant van de paal binnengekopt. Vlak voor het rustsignaal kreeg Nulandia nog een enkele goede kansen. Keeper Leeijen had echter op iedere inzet een goed antwoord waardoor de Bluepers met een 1-0 voorsprong gingen rusten.

Tijdens de rust werden Leeijen en Gielis vervangen door Bart Broeksteeg en Niels (Bennie) van Venrooy. Hierdoor belandde van der Biezen in het doel en schoven Dielissen en Megens een linie naar achteren. Omdat er maar regen bleef vallen, en het veld er zodoende niet beter op werd, speelde Bluepers een zeer lastige tweede helft. Bluepers kon het normaal zo succesvolle combinatievoetbal niet spelen waardoor Nulandia de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in enkele schoten van afstand die eenvoudig gepareerd konden worden door van der Biezen. Nulandia gaf steeds meer ruimte achterin weg maar Bluepers kon via grote kansen van Geurts en Broeksteeg (tweemaal) niet profiteren waardoor de wedstrijd onnodig spannend bleef. Vlak voor het eind kreeg Nulandia via een corner drie keer de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De bal werd ingeschoten, door Bennie van de lijn gehaald, opnieuw ingeschoten, door Walter van Aalst van de lijn gehaald, opnieuw ingeschoten en toen gepakt door van der Biezen. De Bluepers wisten hierdoor opnieuw drie punten binnen te slepen en blijft zodoende zonder puntverlies in 2011.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen (Bart Broeksteeg 46);
Verdediging: Nick vd Biezen, Walter v Aalst, Willy vd Akker, Chris Gielis (Niels v Venrooij 46);
Middenveld: Peter Dielissen, Laurenz Maas, Sander Megens;
Aanval: Stephan Geurts, Alex v Cruchten, Joost Pieterse.